X
 
 

Хиляди бездомни кучета в София са с неизвестна съдба

1720 2
photo of Хиляди бездомни кучета в София са с неизвестна съдба
Снимка: Getty Images/Guliver
Не е ясно какво се е случило с 5000 бездомни кучета в София през последните години. Няма и разчети колко излиза на данъкоплатеца издръжката на бездомно куче, а за четириногите се харчат милиони.

През последните 4 години все още няма данни за това колко кучета в приюта са починали. Отчетен е броят на кучетата, заловени от улицата, върнатите обратно там и осиновените. Но графата за умрели остава празна.

Кризисен център в София започва да приема бездомни хора

От вечерта на 27 ноември, в 18.00 часа ще отвори врати един от двата Кризисни центъра на Столичната община за настаняване на хора, оста...

Според справките на „Екоравновесие” сборът на всички кучета, оставащи в приютите от 2013 г. до 2016 г. е близо 6500, общият капацитет, с който общинското предприятие разполага обаче е 1500. Така 5000 кучета остават с неясна съдба. Директорът не иска да коментира период, през който не е бил на този пост.

Екипът на bTV не е бил допуснат до амбулаторията, където се гледат болните кучета. Но от листа на клетката се вижда, че куче, чието общо състояние е определено на 18 декември като "неблагоприятна прогноза", получава лечение в два последователни дни. В почивните дни обаче състоянието на кучето не е описано. Няма и знак за проведено лечение.

„Екоравновесие” разполага с годишен бюджет от два милиона и половина. С тази сума са направени клетките в приюта, най- голямата им модернизация е мрежа, която на доста места е разкъсана.

В бюджета няма разчет за това колко струва едно бездомно куче на данъкоплатеца.

Бриджит Бардо написа гневно писмо до Путин

Френската кинолегенда и защитничка на животните Бриджит Бардо написа писмо до Владимир Путин, в която го умолява да се намеси срещу изт...

Твърди се, че при храненето се прави обход с цел да се гарантира, че всички кучета ще имат достъп до храната. Това би трябвало да отнема много часове от времето на голям брой служители.

Оказва се, че в приюта не се води и обходен лист на кучетата с цел да се следи общото им състояние, както изискват общинските наредби.

Служителите твърдят, че обходни листа се водят, но нито един от тях не е бил открит, показва още проверката на bTV.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • до справкаджиите от ЕКОРАВНОВЕСИЕ 1 до справкаджиите от ЕКОРАВНОВЕСИЕ преди 1 година Профил на трол?
    А сега направете и такава проверка за стотиците болни българи в здрвани заведения,хосписи,лудници,ТВУ-та и старчески домове!!!Стига сте се правили на майка Тереза на милосърдни и загрижени за ПОМИЯРИТЕ а за болните,старите и бездомни човешки същества не ви пука....
  • ИМПЕРИАЛИСТ 1.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година Профил на трол?
    Хората не са кучета от приют за да се налага БТВ да се грижи за тях....
    : 2 !
Последно в Актуално