Хористът от Йоан Кукузел: Да те поканят в хор Гусла е чест, но аз приключвам с пеенето

11014
Хористът от Йоан Кукузел: Да те поканят в хор Гусла е чест, но аз приключвам с пеенето

Разбира се, че няма да взимам 50 лв. от Вежди Рашидов. Аз не съм избирал този министър, не желая дори да общувам с този министър. Когато един човек  говори за себе си, той най-добре говори за себе си. Това каза Георги Петров, бивш хорист от "Йоан Кукузел" пред bTV.

Петров напусна хора в знак на несъгласие заради факта, че трябваше да пее за 35 евро командировъчни на ден в катедралата Парижката Света Богородица при изложбата на тракийското наследство на България в Лувъра. Оказа се, че "Йоан Кукузел" изнася концерт в катедралата без хонорари.

Рашидов: Искате да убием Валерия Велева, защото пише книги ли?

"Тук няма време човек да каже добрите неща у нас", така започна емоционалният разговор на министърът на културата Вежди Рашидов в студи...

Според Петров е недопустима "подобна социалистическа реторика от хора които претендират да са демократи. България не е парцал, с който трябва да си миеш главата...", добави още Петров.

Певецът попита защо министърът говори само с ръководството, а не с хористите и изрази мнение, че "Министерство на културата никога не се е грижило това да са едни състави, които работят изцяло на самоиздръжка."

Петров е на мнение и че други хористи споделят мнението му, "но те са хора професионалисти, които отидоха да си свършат работата."

Относно изказаното предложение от страна на министъра на културата г-н Петров да отиде в хор "Гусла", хористът коментира, че "Гусла" е хор от световен мащаб и добави, че е взел решение да приключи с пеенето.

Уволненият тенор: Не виждам причина „Йоан Кукузел” да струва по-малко от Азис

„Около 200 евро хонорар на човек е нормална сума за самостоятелен концерт във френската катедрала "Нотр Дам дьо Пари" - ако Азис ...

"Говореното на министъра на културата е проблем за България. Колко време мисли, че ще бъде министър по този начин", попита за финал Георги Петров.

 

 

 

Изгонен заради Facebook статус хорист: Стига оправдания с името на България

Хорист от хора „Йоан Кукузел”, който ще изнесе концерт в катедралата Парижката Света Богородица, е уволнен заради изказано ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com