И армията се включи в борбата със снега

1716
И армията се включи в борбата със снега

Личен състав и техника от Българската армия се включиха днес в дейности по овладяване на последствията от влошените метеорологични условия в страната, съобщи пресцентъра на Министерството на отбраната.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов 10 военнослужещи с 3 броя автомобили с повишена проходимост УРАЛ-375Д от военно формирование 32 420 – Русе подпомагат действията на екипите, които отстраняват възникналите аварии по електроразпределителната мрежа в Русенска област.

Почти 500 населени места са без ток в Централна и Североизточна Бъглария

Обилният снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания, предизвика повреди по съоръженията от електроразпределителната мрежа ...

В готовност е модулно формирование с техника с висока проходимост от състава на Националния военен университет "Васил Левски", което ще се включи при необходимост в почистването на общинските пътища от Велико Търново до селата Шемшево, Пушево, Малки чифлик и др.

Вчера военнослужещи от военно формирование 32 890 – Бургас извърши взривни дейности за премахване на пясъчна коса от устието на река Велека. Чрез общо 15 контролирани взрива беше прокаран 90 метра канал и беше възстановено нормалното вливане на реката в морето.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com