X
 
 

И днес няма полети от и до София на Lufthansa заради стачка

699 0
photo of И днес няма полети от и до София на Lufthansa заради стачка
Снимка: Actualno.com
И днес всички полети до и от София към и от Мюнхен и Франкфурт на германската авиокомпания Lufthansa са отменени заради започналата двудневна стачка на кабинния персонал, съобщава БНР. Lufthansa не изпълнява 1300 полета от вчера. Засегнати са близо 180 000 пътници.

За днес са отменени общо 600 от планираните полета, вчера не излетяха 700 самолета.

Lufthansa отменя половината си полети заради стачка

Авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети за 10 април, вторник. В стачката участват служители от летищата в Франкфурт на Майн,...

Припомняме, че стачката е организирана от синдиката на кабинния персонал и е част от спор за заплатите и правния статут на синдиката.

Lufthansa изготви алтернативно разписание и пътниците ще могат да намерят информация за полета си на сайта на превозвача. Предлагат се и опции за безплатно резервиране за друг полет.

Преди два дни франкфурктският съд отхвърли опита на компанията да блокира стачката. Lufthansa обяви, че ще обжалва. Повечето от полетите на Lufthansa, потеглящи от Германия, са анулирани, включително много междуконтинентални връзки от Франкфурт и Мюнхен.

Компаниите "Суис", "Остриън", "Бръселс", "Ероен" и "Еделвайс" няма да бъдат засегнати, въпреки че са притежавани от Lufthansa.

Lufthansa ще попълни концерна с 3 000 нови служители

През 2017 г. най-голямата германска авиокомпания - Lufthansa - ще попълни редиците в концерна с три хиляди нови служители, съобщава нац...

Може да бъде засегнат нискотарифният превозвач "Юру уинг", който е филиал на компанията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално