И Русе обяви грипна ваканция

21471
И Русе обяви грипна ваканция
Снимка: БГНЕС

Грипна ваканция за учениците е обявена от утре до 31 януари включително в област Русе. Това решение е било взето този следобед на заседание на оперативното бюро за грип и остри респираторни заболявания, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Маргарита Николова.

На 24 януари в Русе бе обявена грипна епидемия, но до извънредна ваканция за учениците не се стигна, тъй като броят на отсъстващите от училище бе много под изискването. В момента отсъстващите от училище ученици в областта са се увеличили рязко. В пет училища в Русе процентът е над 40, обясни д-р Николова. Средно за областта отсъстващите са между 18 и 20 процента. Така с взетото решение учениците няма да са на училище до 4 февруари включително, тъй като понеделник и вторник са в междусрочна ваканция.

1/3 от България вече е в грипна епидемия

Една трета от България вече е в грипна епидемия, след като мярката бе въведена и в Старозагорско, Варненско и Ямболско. Това съобщи за...

Д-р Николова обясни, че заболеваемостта, отчетена отобщопрактикуващите лекари, е достигнала 328 на 10 000 души, като миналия петък тя е била 272 на 10 000 души.

На 3 февруари оперативното бюро ще се събере отново, за да реши дали грипната епидемия да продължи, или да бъде отменена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com