Идва топла зима с малко сняг

13551
Идва топла зима с малко сняг

Температурите през следващата седмица ще се повишат. Страната ни ще попадне в челната част на циклон и вятърът ще се усили от юг, което ще доведе до повишение на температурите. Максималните в четвъртък и петък ще бъдат между 12 и 17 градуса. Това са сравнително високи температури за края на ноември. Нищо изключително. И не точно тези температури определят характера на цялата есен. Това, което мога да кажа, е, че ноември, изглежда, е по-сух, с по-малко валежи от обичайното. Сравнително топло беше през септември и октомври, казва пред "Монитор" Анастасия Кирилова, синоптик в НИМХ-БАН, предаде БЛИЦ.

Ноември ще е със сравнително високи температури, изглежда, че и до края на месеца няма да се понижат силно.

Всички области са подготвени за зимата

"Имаме договори с всички области, всички области са подготвени. Имаме готовност за стартиране на зимата", заяви по Дарик радио председа...

През декември, който е зимен месец, би трябвало да е паднал първият сняг. В първите дни на месеца все още температурите ще са високи, няма да има условия за снеговалежи. Малко преди десети декември по дългосрочните прогнози изглежда, че ще има понижение на температурите, очакват се и валежи.

Може би в интервала 10 и 13-14 декември ще завали и първият сняг. Колко ще вали и дали ще се образува снежна покривка, е още рано да прогнозираме. Но все пак е много вероятно.

Сезонната прогноза за времето на НИМХ на БАН сочи, че средните сезонни температури ще са близки до нормалните или дори по-високи и количествата валежи също да са близки до нормалните. Може да се очаква зима 2012 - 2013 да е по-топла и с по-малко валежи от зима 2011 - 2012.

Редактор: Десислава Ушатова

Проходими пътища при зимни условия

Пътните настилки в по голямата част на страната са сухи, на отделни места мокри, съобщиха от МВР.Затворени са проходите: Златишки прохо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com