Инициативата срещу наглите шофьори набира все по-голяма популярност

21965
Инициативата срещу наглите шофьори набира все по-голяма популярност

Инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори” набира все повече сила и популярност, както в интернет пространството, така и в обществото. Все повече хора от цялата страна се включват в борбата с наглите шофьори, паркиращи безобразно по пешеходни пътеки, детски площадки, инвалидни места и т.н.

Шефът на пътна полиция: Жените са по-добри шофьори

Жените са по-добри шофьори, защото спазват правилата за движение по пътищата. Това твърди началникът на пътна полиция Антон Антонов в и...

Нарушителите биват „маркирани” със стикер върху някое от стъклата на автомобила, който да им напомни, че погазват и закона, и добрия морал, и правата на хора около тях.

До момента в инициативата са се включили над 11 000 души от цялата страна. Ежедневно хората изпращат снимки на „наградени” със стикери нарушители.

Инициативата е на около месец. Въпреки малкото време, вече са налице и първите резултати в районите, където са най-активни някои членове на групата.

Пуснаха стикери "Паркирал си като идиот"

Нещо ново, което със сигурност ще придобие популярност, съдейки по многобройните спукани гуми и надраскани коли на неправилно паркирали...

Основната мисия на инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори” е да събуди гражданското съзнание, което е посочено като имунната система на всяка една страна и като цел организаторите посочват изграждането на активно гражданско общество, което не толерира наглостта, погазването на законите и правата на останалите, а реагира адекватно срещу тях.

Организаторите на инициативата многократно напомнят, че са напълно против абсолютно всякакво нанасяне на имуществени щети върху автомобилите на нарушителите като например рязане на гуми, надиране на боята с ключ, огъване на чистачки, ламарини и други такива всеизвестни методи.

Глоби грозят неподготвените за зимата шофьори

КАТ започва да глобява водачите, чиито автомобили не са подготвени за зимни условия. Пътните полицаи ще дебнат такива случи от утре, съ...

В стикерите на инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори” няма обидни квалификации, тъй като нямат за цел да атакуват личността на човека, а постъпката му, наглостта му. Организаторите посочват, че не им допада идеята на досегашните опити за изработване на такива стикери с неизменно присъстващи обидни квалификации като „идиот”, „простак”, „селяндур” както и обидни жестове като средни пръсти ит.н. От групата считат, че такива послания единствено озлобяват нарушителя и той вместо да се замисли защо е „маркиран”, тръгва да отмъщава и въобще насочва мислите си в неправилна посока.

Организаторите вярват че гражданското общество е имунната система на всяка една страна. Негова е отговорността да атакува тумора "наглост" където и когато се появи и възможно най-ефективно да го неутрализира с действия. Бездействието, апатията и мислене от рода "к'во ме бърка мен т'ва?" са пагубни и изцяло работят в полза на тумора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com