Интензивен трафик в цялата страна в последния почивен ден

5767
Интензивен трафик в цялата страна в последния почивен ден
Снимка: БГНЕС

Интензивен трафик в цялата страна. В последния почивен ден интензивността на движението започва да бъде голяма. Към момента имаме засилен трафик по основните направления от републиканската пътна мрежа. Това каза инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция", предаде БГНЕС.

“Най-голям е в момента трафикът от влизащите моторни превозни средства от ГКПП "Кулата". На територията на цялата област Благоевград имаме много интензивно движение. В най-уязвимите участъци сме разположили полицейски екипи, които да подпомагат движението на прибиращите се моторни превозни средства”, посочи инспекторът.

Към момента най-натоварен e входът към София от към Владая. „Колегите от СДВР са разположили екипи на всички входно-изходни артерии на столицата и по кръстовищата, където е необходимо и където има струпване на моторни превозни средства, ще преминат към ръчно регулиране на движениeто“, обясни инспектор Соколов.

По думите му в момента всички налични сили на пътна и охранителна полиция са извадени на терен и подпомагат и регулират движението в най-уязвимите участъци.

Инспектор Петър Соколов

Интензивен е автомобилният трафик в участъка на автомагистрала „Тракия“ в Пловдивска област, предаде агенция "Фокус". Засилено движение има и по пътищата Пловдив - Пещера, Пловдив - Карлово и Пловдив - Асеновград - Смолян. Натоварено е движението и в града под тепетата.

Очаква се засилен трафик по входните артерии на София

Следобед очакваме засилен трафик на входните артерии на София, на възловите кръстовища ще има екипи на „Пътна полиция“. Тов...

Продължава и струпването на автомобили на изхода от Бургас в посока София. Интензивно е движението по пътя Бургас – Слънчев бряг в района на кръстовищата с кръгово движение при Поморие. Интензивно е и движението в посока Созопол в района на база Атия. Натоварено е движението и по АМ „Тракия“ в района на Бургас, както и на входно-изходните пътни артерии на Бургас.

Около 20 - 25 минути отнема преминаването през граничен пункт „Илинден“ на вход в България. Проверката от гръцка страна се извършва много по-бързо. При преминаването в българската част на пункта, се получава забавяне, като се е образувала опашка от автомобили, която започва още от тунела. Километрична колона от автомобили се е образувала в посока Благоевград, на разклона за Симитли.

Движението се осъществява в една лента по път II-73 през Ришки проход в участъка Риш - Камчия поради аварирал ТИР, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Движението се регулира от пътна полиция.

Очаква се около 100 000 автомобила да влязат в столицата в неделния ден, прогнозира по-рано началникът на „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев.

Интензивен е трафикът по автомагистрала „Струма” в областтa Kюстендил

Интензивен е трафикът по автомагистрала „Струма” в Кюстендилска област. Това съобщи за „Фокус” дежурният в Обла...

От сутринта на територията на страната са станали три тежки катастрофи – в Габрово, Монтана и Пловдив.

Междувременно от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“ съобщиха и че е интензивен трафикът на ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Илинден“, ГКПП „Маказа“ и ГКПП „Кулата“.

На българо-гръцката граница на ГКПП „Кулата“ трафикът е интензивен на вход и изход от леки и товарни автомобили. На ГКПП „Илинден“ и ГКПП „Маказа“ трафикът е интензивен на вход от леки автомобили. На българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход от товарни автомобили.

На българо-сръбската, българо-румънската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

* Новината е обновена в 17:58 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com