Интерпол погна Галеви

9813
Интерпол погна Галеви

Имената, снимки и данни на Ангел Христов и Пламен Галев, т.нар. братя Галеви, са публикувани в сайта на Интерпол.

Обявените с червена бюлетина братя Галеви се издирват за ръководене на организирана престъпна група. Те се издирват по указание на Върховния касационен съд на България, сочи още сайта на Интерпол.

Припомняме, че на 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните присъди и така Ангел Христов и Пламен Галев бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие. Двамата "братя" обаче изчезнаха и така създадоха поредния скандал в държавата. Те бяха обявени официално за изчезнали едва 5 дни по-късно на 8 май.

Едва няколко седмици по-късно на заседание на правителството на 30 май стана ясно, че "братя Галеви" не били с мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лв., а с най-леката мярка "подписка". Правосъдният министър Диана Ковачева обясни на премиера и колегите си, че така държавата не може да си върне тези пари, защото се оказало, че през декември 2010 година по искане на защитниците на братя Галеви с определение Кюстендилският окръжен съд е изменил мярката за неотклонение от парична гаранция в подписка за всеки един от тях. "Това означава, че стоте хиляди лева, които се смяташе до сега, че са налични като парична гаранция и могат да бъдат усвоени от държавата в резултат на отклоняването на братя Галеви, на практика са им върнати", казва Ковачева.

Същият ден, в който излезе стенограмата на правителството - на 1 юни започна специализирана полицейска акция срещу имотите на Галеви. Първо бе проверено имението им в село Ресилово. От него за иззети компютърни конфигурации и софтуер. Провериха и счетоводната къща на "братята", която се намира в района на Спортната зала на Дупница.

Редактор: Георги Иванов

Танов: Държавата изпусна Галеви, те са извън страната

Двамата дупнишки бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви, са напуснали страната. Не е възможно толкова...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com