Ивелина Василева: 108 мъртви делфини са открити по брега

1736
Ивелина Василева: 108 мъртви делфини са открити по брега
Снимка: БГНЕС

108 са мъртвите делфини по брега, които до момента са регистрирани от регионалните инспекции по околната среда и водите във Варна и Бургас.

Това обяви днес министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Според нея причините за смъртта на делфините са много.

Бойко Борисов и Ивелина Василева откриха ремонтираната ВиК мрежа в Горна Оряховица

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха реконструираната ВиК мрежа в Горна Оряховица, ...

„Много е важно, че всички институции се мобилизира и ангажират с проблема, защото действително има тревожна тенденция. За установяване на причините за това и въвеждането на някакви мерки за превенция разчитаме много на съдействие от страна на научните организации. По въпроса работят Института по океанология и Института по рибни ресурси.

Ще разчитаме на тяхната експертиза. ИАРА се ангажира по засилване на мерките за контрол. Ангажирана е Гранична полицията при извършването на проверки, за да не се допуска извършването на нерегламентиран улов на риба. Причините за смъртта на делфините биха могли да бъдат различни като заболявания, заплитане в рибарски мрежи, водни течения, естествена смъртност и други“, каза министърът, цитиран от Topnovini.bg.

Ивелина Василева обясни, че има създадена организация за реакция при откриване на изхвърлено тяло на делфин. Целта е ангажираните с проблема институции да реагират възможно най-бързо, за да може да се направи аутопсия и да се установи каква е причината за смъртта. Тя напомни, че „зелените телефони“ на инспекцията са на разположение по 24 часа за сигнали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество