Избраха членовете на новото Изпълнително бюро на БСП

5595
Избраха членовете на новото Изпълнително бюро на БСП
Снимка: bsp.bg

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро (ИБ), което се състои от 21 членове, както досега, съобщава БГНЕС.

Корнелия Нинова обяви, че предложението е базирано на пет принципа: хора с професионален опит и експертиза във всички власти – законодателна, изпълнителна, съдебна и местна; представители на различните секторни политики и съсловия – учители, лекари, юристи, конституционалисти, икономисти, дейци на културата, инженери, финансисти, експерти в екологията, транспорта и вътрешен ред и сигурност; баланс между приемственост и обновление – половината от предишното бюро, половината нови членове на ИБ; възрастов баланс – опитни, средно поколение и млади.

БСП – София с ново Изпълнително бюро

Градският съвет на Софийската организация на БСП избра ново Изпълнително бюро. Предложеният състав от председателя на ГС на БСП –...

Най-възрастният член на ИБ е професор Радослав Гайдарски на 82 г., а най-младият - Стефан Бурджев на 32 г. Представители са от шестте региона за планиране в България, за да има балансирано регионално представителство. Увеличават се заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности. От четирима досега, стават петима. Повишава се и броят на секретарите от един на двама. Ресорите на заместник-председателите са публични политики, местно самоуправление, международна дейност и двата нови ресора - коалиционна политика и идеология. Няма да има заместник-председател по организационните въпроси. В структурата и щата на „Позитано“ ще има началник-отдел „Организационен”, който ще бъде на пряко подчинение на председателя на партията, съобщи Нинова.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията, заяви председателят на БСП. Националният съвет възложи на ИБ веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната и също толкова пъти ще провежда работни срещи с кметовете и общинските съветници на БСП.

В състава на Изпълнителното бюро заместник-председатели ще са: Кристиан Вигенин – международна дейност; Владимир Москов – местно самоуправление; Ирена Анастасова – публични политики; Атанас Зафиров – коалиционна политика. Секретари са: Вяра Емилова – общи дейности; Христо Проданов – контрол по изпълнение на решенията на НС. Членове на ИБ са: Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Борислав Гуцанов, Боян Иванов, Георги Свиленски, Иван Иванов, Катя Георгиева, Крум Зарков, Манол Генов, професор Радослав Гайдарски, Стефан Бурджев, Стоян Мирчев, Стойко Танков, Трифон Панчев. С явно гласуване Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова ИБ със 136 гласа "за", нула - "против" и девет - "въздържал се".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com