Изчезнаха свидетели срещу Вальо Топлото

6318
Изчезнаха свидетели срещу Вальо Топлото
Снимка: БГНЕС

Трима свидетели по делото за пране на пари срещу бившия шеф на "Топлофикация-София" Валентин Димитров-Вальо Топлото тънат в неизвестност. Това стана ясно в Софийския градски съд.

Оказа се, че призовкарите на два пъти не открили нито един от тях на адресите им, пише „Труд". Вчера не се яви и свидетел, който бил в командировка в чужбина. А за друг стана ясно, че е починал. На предишното заседание се разбра за смъртта и на още един свидетел.

Осъдиха Вальо Топлото на 3 години затвор

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров е осъден на три години затвор и на втора инстанция по делото за безстопанств...

Процесът, който стана етикет за бавно правосъдие, стартира през 2009 г., но всъщност тръгна година по-късно, след като съдия Петя Крънчева върна обвинителния акт заради грешки. Вальо Топлото отговаря пред съда за изпирането на 12 млн. лв. и за около 2 млн. лева неплатени данъци. Подсъдима с него бе и майка му Цеца Димитрова, но тя почина.

Срещу Топлото има още три висящи дела - за длъжностно присвояване, за валутно престъпление и за безстопанственост, но той няма влязла в сила в присъда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com