Изгорялата къща в центъра на София била на Министерски съвет

16379
Изгорялата къща в центъра на София била на Министерски съвет
Снимка: БГНЕС

На третия етаж на улица Гургулят №22 в центъра на София, е избухнал пожар, съобщава БГНЕС. 

В засегнатия от огъня апартамент е открит трупа на 54-годишния Владимир Карабойчев. По предварителна информация той се е задушил. В момента се издирва неговата приятелка, която е живяла презпоследните месеци с него. Най-вероятно тя не е била в жилището. 

Мъж е в болница, скочил от втория етаж след пожар

Трима души пострадаха, един от тях е с фрактура в болница след пожар тази нощ в село край Гоце Делчев, съобщи БГНЕС.Към 21.50 часа снощ...

Пожарникарите вече са овладели огъня. 

На мястото на тежкия инцидент имаше пожарни коли, полиция и линейки. Според съседи апартаментът бил обитаван от клошари. Един от тях е Владимир Карабойчев, който се е задушил и починал вследствие на пожара. 

Купища боклуци, събирани от загиналия, пречат на разследващите да стигнат до истинската причина за пожара. 

Част от тях са изхвърлени през балкона, за да се стигне до вътрешността на апартамента. Полицията предполага, че в апартамента може да е изгоряла и жената, с която Карабойчев е живеел през последните години. 

"Преровихме 80% от апартамента и не открихме нищо. Може обаче да се намира в тази част, която още не сме проверили", казаха разследващи. 

ТИР се запали близо до Сандански

ТИР се е запалил на Главен път Е-79 е района на Сандански. Това съобщи за „Фокус” дежурният полицай в Областна дирекци...

Една от версиите е, че приятелката на Владимир Карабойчев е натрупала кашони и боклуци край вратата, запалила ги и е излязла от жилището. Възможно е мъжът да е бил упоен или мъртво пиян. 

Простряно на балкона пране, сателитна чиния и отворен лаптоп са част от нещата, които показват, че в жилището се е живеело нормално. 

Събираните боклуци и кашони, запречващи пътя към стаите обаче говорят, че собственикът на апартамента е бил вещоман. 

Апартаментът, в който изгоря мъжът, е бил на Министерски съвет, твърдят съседи. "Плащаха наем 30-40 лева от години. Той си правеше каквото иска в него и никой не можеше да му каже нищо", каза един от тях, който обаче отказа да си съобщи името. 

Според съседите това не е първия пожар на Карабойчев. Преди няколко месеца той бил заспал със запалена цигара и лумналият огън почти стигнал до съседния апартамент. Тогава обаче съседите разбили вратата навреме и предотвратили фаталния край. 

Пожар горя в двуетажна къща в София

Пожар горя в двуетажна къща в столицата, в близост до бул. „Черни връх”, срещу мола, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигна...

"Не знам от какво точно е умрял Владимир. Не съм сигурен, че се е задушил от дима. Нищо не знам", изрази съмнение съседът, с когото е общувал най-често починалият. 

Живеещите в кооперацията, които се прибираха от работа след възникване на пожара, бяха принудени от полицията и пожарникарите да изчакат навън приключването на огледа. Цялата сграда е подгизнала от водата, с която е бил изгасен огъня, а електричеството на кооперацията е спряно за 24 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com