Изгубилият се млад мъж в Рила е бил на излет със семейството си в добре позната местност

8578
Изгубилият се млад мъж в Рила е бил на излет със семейството си в добре позната местност
Снимка: БГНЕС

Изгубилият се млад мъж в района на връх Белмекен в Рила е от велинградското село Света Петка и е на 21 години. Това съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, информира "Фокус".

Младият човек е бил на излет със семейството си в местност, която е познавал добре. В момента, в който е тръгнал да се прибира, не е стигнал до автомобила.

Спасители търсят млад мъж в района на вр. Белмекен в Рила

Планинската спасителна служба (ПСС) към Българският червен кръст търси изгубен млад мъж в района на вр. Белмекен в Рила, информира...

В издирването на младия мъж са се включили екипи на полицията от град Велинград и местното население, дори кметът на селото се е включил в търсенето на младежа.

Издирването е продължило през цялата нощ, но за момента изгубеният младеж не е открит. На място вече е и екип на Планинската спасителна служба (ПСС), а издирването продължава, каза също Стоянов. Той допълни, че ще бъдат изпратени и допълнителни екипи.

"Надяваме се младият мъж да бъде открит в добро здраве, защото той е познавал местността, но тя е пресечена и дано не е пострадал", коментира още Стоянов.

Припомняме, че по-рано от Планинската спасителна служба към Българският червен кръст съобщиха, че търсят изгубен млад мъж в района на вр. Белмекен в Рила.

600 обучени планинари се грижат за хората в планините

Председателят на БЧК Христо Григоров заяви, че 33 отряда на Планинската спасителна служба, над 600 обучени планинари, с 24-часови дежур...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com