Източното крило на бившия Партиен дом отваря врати 23 години след пожара

27665
Източното крило на бившия Партиен дом отваря врати 23 години след пожара

Цели 23 години след протестите през 90-те години, източното крило на бившия Партиен дом отваря врати, съобщава БТВ.

Там все още има следи от пожара. Възстановяването е отнело три години и е струвало близо 900 000 лв. След ремонта, тук парламентът ще има още четири заседателни зали, зала за видеоконферетна връзка, пресклуб.

Затварят бул. “Симеоновско шосе” до края на март 2014 г. заради ремонт

Бул. “Симеоновско шосе” се затваря за движение от днес, 2 декември, до края на март 2014 г. Причината е започващото доизгра...

Преди началото на всяка пресконференция политиците ще уточняват своите позиции в специална стая, от която ще преминават към новата зала за брифинги, за да отговарят на въпросите на журналистите.

Общото мнение на народните представители, че в сградата на площад „Народно събрание” вече няма достатъчно място. Според ГЕРБ причината е в раздутия щат. Постоянните комисии, например, от 17 вече са 23. „БСП имаха предизборно обещание да отворят нови работни места изглежда ги отварят тук, в парламента”, коментира депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев.

И от ГЕРБ обаче са съгласни, че от повече пространство има нужда - най-малкото, за да не се излагат българските депутати пред чужди гостите си. „Ние в ГЕРБ сме 97 човека и няма как, когато колегите са в почивка, ние да посрещаме гости в стаята и можем да приемем най-много трима-четирима”, коментира народният представител Цвета Караянчева.

„Изчакваме в коридорите, което е парадоксално. Не може да караме посланици, които идват от други страни, министри, които идват от други страни, да чакат”, съгласи се и Петя Раева от ДПС.

Как се "събира" строителен материал в Бургас

Бургазлии останаха смаяни от неочаквана случка в неделя следобед. Мъж, който преминавал с колата си през кръстовище, спира внезапно, ва...

„Това крило предполага задоволяване на някои представителни и протоколни нужди, както и необходимостта за нормални заседания на някои от комисиите”, обясни и Атанас Мерджанов от Коалиция за България.

На практика Народното събрание ще получи още един официален вход, който ще е на сградата на бившия Партиен дом. Точно над него е бил кабинета на бившия първи Тодор Живков.

Около главния вход ще има 56 места за паркиране, а Столична община е поела ангажимента за ремонт.

Снимка: БТВ

Ръководството на ГЕРБ не иска депутатите му да общуват с колегите си от БСП

Ръководството на ГЕРБ предупреди депутатите си да се откажат от всякакви отношения с леви парламентаристи на местно ниво, съобщава в."С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com