Йордан Атанасов прeдставя книгата си „Машина за чистота“

13672
Йордан Атанасов прeдставя книгата си „Машина за чистота“

Старозагорският поет Йордан Атанасов ще представи последната си, 13-а поред, поетична книга „Машина за чистота“, съобщи Агенция Фокус.

Атанасов, който е на седемдесет годишна възраст, е главен редактор на единствения извънстоличен литературен вестник „Литературен глас“.

Стара Загора става още по-зелена

В Стара Загора продължава мащабната кампания за обновяване и разширяване на зелените зони в паркове, квартални градинки и улици, инфо...

Книгата е посветена на 25-тата годишнина на Народно читалище „Даскал Петър Иванов-1988“. Атанасов вече 8 години е негов председател, а преди това е бил секретар. Поетът е съставител и на две антологии, както и автор на романа „Хамовото семе“.

Изданието има антологичен характер и в него освен стихове авторът е включил и две поеми – „Душата се завръща“ и поема, посветена на Апостола на свободата Левски.

Книгата съдържа и отзиви от критици, поети и др. за неговото творчество. В „Машина за чистота“ Йордан Атанасов  е събрал  част от най-добрите свои творби от последните 15 години - тези, които най-добре илюстрират неговата душевност и свят. Освен това книгата съдържа и най-новите поетически търсения и вдъхновения на автора.

Включените теми са актуални и съвременни – за неизменните житейските радости и проблеми, за красотата и величието на природата, за любовта и приятелството.

"Петдесет нюанса сиво" - най-изоставяната книга

Книгата, сочена доскоро за феномен - "Петдесет нюанса сиво", се оказа най-често изоставяната книга, сочат две допитвания до общественот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com