Журналист: Правителството се провали с ваксинационния си план

1948
Журналист: Правителството се провали с ваксинационния си план
Снимка: Личен профил във Facebook

"Няколко съображения за ваксините, без да ангажирам никого с преценката си. Понеже с Александър преболедувахме Ковид 19, не ми е важно да се ваксинирам в спешен порядък, а и по принцип. Но ако все пак реша да го направя, бих искала да имам избор.

Конкретно, например, бих предпочела да се ваксинирам със Спутник. Но не от криворазбрана русофилия, а защото ваксината е с отлични качества, за което свидетелства престижното медицинско списание Лансет. Към момента правителството не ми е осигурило право на избор. Това е първият проблем с ваксините, липсата на диверсификация", пише журналистката Юлия Ал-Хаким в социалната мрежа Фейсбук.

Кунчев: За втората доза ваксина срещу коронавирус от масовата имунизация ваксинираният да си следи и търси

Активната страна за втора имунизация срещу коронавирус трябва да е човекът. Колегите на места обаче също биват уведомени от системата к...

"Щом Пфайзер са трудни за съхранение, внасяме Спутник - нали искахме да живеем в условията на капитализъм и свободен пазар, ами точно това е свободният пазар. Астра Зенека може да са ефективни ваксини, но в цял свят се възбудиха спорове относно ефекта им към по-възрастните, а нашите пенсионери не живеят в информационен вакуум.

Майката на Александър му казала, че не иска да се ваксинира с Астра Зенека, а с друга ваксина, защото българските пенсионери не са второ качество спрямо европейските. Права е.

Другият проблем е, че правителството се провали с ваксинационния си план и затова обяви масова ваксинация. Това означава, че голяма част от хората, които са били в приоритетните групи за ваксиниране, са отказали да се ваксинират и са останали ваксини за свободно ваксиниране.

А защо ваксинационният план се провали? Липсва адекватна информационна кампания, недоверието в правителството е огромно, липсва диверсификация на ваксините, осигурена е точно тази ваксина, срещу която в световен мащаб се натрупаха твърде много негативни отзиви.

"Зелените коридори" за ваксинация продължават и през седмицата?

"Зелените коридори" за ваксинация могат да продължат през седмицата. Ако има достатъчен брой ваксини, ще има такива коридори и през сед...

Проблемът е комплексен. Междувременно Сърбия е успяла да ваксинира над милион души с руска ваксина, китайска ваксина, Пфайзер и Астра Зенека. Четири вида ваксини. Ще им дишаме прахта. Румъния е пуснала армията да ваксинира населението, поставили са си план максимум.

Израел вече са в края на процеса, дето някои се възмущават, че ваксинираните носели значки - ми скоро няма да имат нужда от тях, защото всички ще са ваксинирани и няма да се различават помежду си", завършва тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com