Журналист: След Brexit бъдещето е турбулентност и страх

2631
Журналист: След Brexit бъдещето е турбулентност и страх

След референдума във Великобритания и подкрепата за Brexit в страната никой не знае какво ще се случи следващите 10 месеца. Случващото се в Европа и Близкия изток е резултат от натрупвания. Бъдещето е турбулетност и страх. Това обяви журналистът Тома Томов.

Той каза, че би сравнил случващото се с падането на Берлинската стена, защото и тогава е имало различни очаквания и в крайна сметка никой не е знаел какво точно ще се случи. Томов вини за настроенията във великобритания най-вече медийният магнат Рупърт Мърдок. „Мърдок е сляп америконафил”, смята Томов.

Brexit ще окаже силно влияние върху енергийната система у нас

Сериозни последици ще има за финансирането на енергийната система на България, в следствие на излизането на Великобритания от Европей...

Журналистът припомни, че генерал Шарл дьо Гол (президент на Франция в периода 1959 - 1969) е обявил, че би пуснал Англия в Евросъюза само при определени условия, опасявал се е, че Островът е Троянски кон на САЩ. „Искам Англия гола”, казвал генералът.

„Ситуацията е сложна, предстоят избори в САЩ, също във Франция и Германия. Нямам усещане за края на ЕС, не мисля, че управляващата класа ще го позволи”, обобщи Томов.

Според него президентът на Турция Реджеп Ердоган е опрян до стената в момента и ще е добре да постигне нормални отношения с Русия. По думите му Путин също е изолиран.

Журналистът смята също, че след атентата в Истанбул Ердоган трябва да преосмисли отношението си към „Ислямска държава”, която в досега се е снабдявала с оръжие, което няма как да не премине през Турция.

Какво ще става с европейците на Острова тепърва ще се решава в преговорите за Brexit

Бъдещият статут на пребиваващите във Великобритания граждани на ЕС ще трябва да се договори като част от преговорите по Brexit-а и ще с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com