X
 
 

Жълт код за мъгли в Западна и Северна България

511 0
Жълт код за мъгли в Западна и Северна България
Снимка: БГНЕС
Продължава мъгливото време в равнините. На 18 януари е обявен жълт код заради мъглите в 9 области на западните и северните райони.

Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. В тези области мъглата през деня ще се задържа. При отрицателни температури рано сутринта и до обяд ще бъде с отлагане на скреж.

Мъгла и мръсен въздух отново в Пловдив

Гъста мъгла и замърсен въздух покриват Пловдив за трети ден. Замърсяването на атмосферния въздух към 9 часа с фини прахови частици беше...

Над планините и по високите места ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градус, по Черноморието до около 2-4 градуса над нулата. Дневните температури ще бъдат ниски в районите с мъгла – между минус 4 и минус 2 градуса, в останалата част от страната от 2 до 7 градуса над нулата, по Черноморието около 6 градуса. В неделя се очаква видимостта да се подобри, а мъглите на повече места да се резсейват. Дневните температури ще бъдат от 2 до 6 градуса, а сутрешните ще бъдат отрицателни в западните – положителни в източните райони.

Actualno.com

Етикети: