Как да пестим умно?

1094
Как да пестим умно?
Снимка: BILLA

Януари е по-познат като месецът на обещанията. Онзи месец, в който всички си казваме, че това ще бъде нашата година - годината, в която всичко ще се промени. Даваме си дума за много неща, които сме изключителни мотивирани да изпълним. Не след дълго обаче отново се връщаме към стария си начин на живот, сблъскваме се с реалността и си казваме, че „сега не му е времето за това“ или „сега имам да мисля за по-важни неща“.

Нека обаче тази година бъде наистина различна. Сещате ли се за всички онези обещания, които сте си дали, но така и не сте изпълнили? Като това, че започвате да ходите на фитнес, плуване, йога и танци всеки ден, че през новата година ще спестите повече пари, няма да харчите за ненужни вещи, ще си направите списък, строг бюджет и стриктно ще следите своите финанси. Време е тези обещания да бъдат изпълнени. Не се притеснявайте, днес обаче няма да говорим за физическата ви форма. Само ще ви улесним, като ви дадем няколко много лесни идеи, с които да намалите разходите си, да се справите с намаления бюджет и нанесените щети от голямото празнично разхищение.

Определете си седмичен бюджет и си водете записки за всичко похарчено

Много е важно да знаете точно с колко средства разполагате след празниците и да приоритизирате внимателно разходите си, така че да разпределите най-голямата част от бюджета си за най-важните неща. Преди всичко останало - отделете средства за плащане на належащите битови сметки и определете седмичния си бюджет за храна до края на месеца. След като направите това, можете да разделите останалата част от средствата си за не толкова важни неща.

Веднага ще забележите, че наличието на ясно разработен личен/семеен бюджет ще ви донесе огромно спокойствие и ще ви окаже безценна помощ, ограничавайки ви от неразумни разходи.

Не забравяйте да си водете записки за всичко похарчено. Така ще можете да проследите ясно къде отиват средствата ви и в коя област има нужда да намалите харченето си.

Съставете си седмично меню и подробен списък с необходимите продукти, които да закупите

На пръв поглед тази идея може да ви изглежда елементарна, но ви гарантираме, че ще ви бъде изключително полезна. Съставяйки си седмичното меню предварително, освен средства, ще си спестите и ценно време. Най-голямата грешка, която може да допуснете е да влезе в магазина, без да имате идея какво точно търсите, тъй като започвате да се лутате, разсейвате се, купувате продукти, които харесвате, но след като се приберете вкъщи разбирате, че не намирате подходящия начин да ги комбинирате. Звучи ви познато, нали?

Съставяйки си седмичното меню предварително, ще бъдете наясно колко и какви продукти ще ви бъдат нужни и ще отидете в магазина въоръжени с конкретен списък и ясна цел за изпълнение.

А ако случайно сте изгубили вдъхновението си и нямате представа какво да сготвите, можете да се възползвате от десетките идеи на BILLA Кулинариум. На един клик разстояние можете да откриете в приложението BILLA APP и на www.billa.bg над 700 рецепти, списък с покупки, карта на близките BILLA магазини и още много други вдъхновения.

Следете внимателно брошурите на любимите си магазини и се възползвайте от изгодните предложения и специални оферти, които предлагат

След като вече разполагате със седмичен бюджет, вдъхновили сте се за седмичното си меню и сте съставили списъка си с продукти, които ще ви бъдат необходими, за да го сътворите, е редно да обърнете внимание и на още едно много важно нещо – по-изгодните предложения и специални оферти. Няма по-добър начин да спестите от това да се възползвате от специалните предложения, които ви предлага любимия ви магазини.

Ако следите редовно брошурите на BILLA например, които можете да намерите и онлайн на https://www.billa.bg/, ще откриете, че от 19 до 25 януари любимата пица Маргарита с марката Clever – идеалната вечеря за цялото семейство в петък вечер, може да се закупи на цена от 2,49 лв. Или пък, че неустоимото хрупкаво шоколадово мюсли Clever в същата седмица ще е достъпно на цена от 2,49 лв. Тези и още много специални предложения „Бъди Clever. Спести с Clever” ще бъдат част от седмичните брошури на BILLA през целия месец януари. На специални, още по-добри цени ще можете да откриете подбрани свежи плодове, месни деликатеси, разнообразни млечни продукти, сладки изкушения и стоки за дома с марката Clever, които можете да включите в седмичния си списък, и които със сигурност ще помогнат за олекотяване на януарския ви бюджет.

Артикулите от най-разпознаваемата собствена марка на BILLA - Clever са част от асортимента на веригата от над 18 години, като за тяхното качество и контрол се грижат както експертите на BILLA, така и акредитирана лаборатория. Всички Clever продукти подлежат на строг качествен контрол няколко пъти годишно, така че потребителите да получават продукти с гарантирано качество на достъпни цени. Ще повторим пак - следете внимателно брошурите. Можете да бъдете сигурни, че спестявате единствено от цената, но не и от качеството, което получавате.

Мислете за бюджета си през цялата година

И не на последно място – за да не ви се налага да търсите същите съвети след точно една година, ви съветваме да спазвате своето обещание, че тази година ще бъдете по-разумни, ще харчите по-малко и ще следите бюджета си по-внимателно. Съставяйте си план от по-рано, правете си седмични списъци за всички необходими покупки, следете внимателно брошурите на любимите си магазини и пазарувайте от по-рано всичко, което откриване на специална цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com