Калфин: Искаме да променим начина, по който се прави политика в държавата

14826
Калфин: Искаме да променим начина, по който се прави политика в държавата
Снимка: БГНЕС

Управлението в България продължава да страда от непрозрачност, от злоупотреба от някакви кръгове извън управлението с институциите. Това каза Ивайло Калфин – евродепутат и водач на листата на АБВ, пред ТВ7.

„Всъщност това, което очакват хората е едно управление, което да погледне далеко, което да потърси съгласие между политическите сили, не само конфронтация за всяко нещо. Да предложи решение на основни въпроси свързани с реформата в здравеопазването, образованието, а не само да ги отлага. Това за съжаление не се случи и не виждам желание да се случи в този момент“, уточни Ивайло Калфин.

Ивайло Калфин: Бъдещето на ЕС е като съюз на гражданите

Европейският съюз има бъдеще като съюз на гражданите, не като междуправителствена организация. Това заяви Ивайло Калфин на конференция ...

Уверен съм, че на изборите ще постигнем много добър резултат, но с това не се изчерпват амбициите ни, тъй като нашето желание е да променим начина, по който се прави политика в държавата. Една от целите ни е да не се случва повече така, че някой да може да извива ръцете на партиите, които участват в управлението. Днес не се случва това, за което всички в левицата работихме през последните години. Хората очакваха да изпълняваме обещанията си и да работим за създаването на дългосрочни политики, които да разрешават проблемите пред България”, посочи още Ивайло Калфин, който мотивира решението си да стане част от АБВ с желанието си да бъде направен категоричен опит за това държавата да тръгне по нов път на развитие.

Ивайло Калфин коментира и възможните последствия от международния конфликт, който предизвика решението на Русия да приеме присъединяването на Крим към своите територии. По думите му референдумът, който стои в основата на това решение, не отговаря на законовите норми. Той обаче бе категоричен, че икономически санкции спрямо Русия няма да имат необходимия ефект и ще ощетят финансово редица държави, сред които много сериозно България.

„В дългосрочен план една такава криза може да доведе до това, че обединението Г8 да се превърне в Г7”, посочи още Калфин, според когото Москва ще загуби голяма част от влиянието си при вземането на важни международни решения.

Според Ивайло Калфин това, което се случва в Украйна през последните месеци, е резултат на дългогодишни геополитически интереси, катализирани от неуверения начин, по който бе управлявана държавата. „Русия също така прави всичко възможно да не граничи пряко с държава членка на НАТО. Последните действия на Путин обаче могат да тласнат Украйна и някой други страни в тази посока”, посочи той.

Ивайло Калфин ще говори за ролята на демокрацията в ЕС на престижно събитие в САЩ

От днес до 20-ти март лидерът на листата на АБВ за европейските избори Ивайло Калфин ще бъде в САЩ за участие в конференция за бъдещето...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество