Калфин призова Камерън да не отблъсква българските емигранти

12537
Калфин призова Камерън да не отблъсква българските емигранти
Снимка: БГНЕС

„Като стипендиант на правителствената стипендия „Чивенинг” и като магистър и почетен доктор на „Университета в Лофбъро”, имах привилегията да се запозная и да се възползвам от най-добрите посрижения на Великобритания в образованието. С цялото ми уважение към Вашата страна, бих искал да Ви помоля да не следвате националистите, а да покажете лидерство каквото Великобритания и Европа заслужават”. Това заявява евродепутатът Ивайло Калфин в писмо до британския премиер Дейвид Камерън по повод обявените вчера планове на правителството му за въвеждане на ограничения срещу работниците от други европейски страни.

В писмото до британския премиер българският евродепутат заявява, че основанията за предприеманите мерки се базират на неверни твърдения и че британската икономика винаги е печелила от емигрантите, които носят принадена стойност на бизнеса. Калфин се позовава на британски и европейски изследвания, според които българите са във Великобритания, за да учат и да работят. Следователно те допринасят за развитието на британската икономика, плащат си данъците и учебните такси там. Калфин настоява да бъдат огласени данните от тези проучвания, за да стане ясно, че процентът на тези българи, които се възползват от британската социална система, без да допринасят към нея, е незначителен.

Европарламентът официално прие бюджета на ЕС за 2014-2020

След редица спорове и обсъждания Европейският парламент най-сетне официално прие бюджета на Европейския съюз за седемгодишния период от...

„Подсилването на спекулациите на националистите , че британският пазар на труда ще бъде застрашен след отпадането на ограниченията за българските граждани,стъпва на едно безсмислие. Днес всички граждани на ЕС могат да пътуват и да пребивават на територията на Обединеното кралство. Премахването на ограниченията на пазара на труда е насочено към тези, които са готови да дойдат и да работят легално в Обединеното кралство. В какво тогава е заплахата ?", пита още Калфин.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество