Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кич: Златна арка пред "Св. Александър Невски" озадачи столичани (СНИМКИ)

08 декември 2023, 11:56 часа • 7236 прочитания

Златна арка с надпис "СВЕТЛИНАТА В НАС", вероятно монтирана пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в центъра на София за официалното запалване на коледната украса в столицата, озадачи столичани и много гости на града.

Снимка: Fani Salim/Facebook

Още: Кметът на София възложи проверка на завода за третиране на отпадъците

Снимки на въпросната арка, както и на мини червено килимче под нея, поставени на доста голямо разстояние от самия паметник, вече обикалят социалните мрежи, а под публикациите валят множество въпроси, на които отговор от Столична община все още не е даден.

Защо е поставена тази арка?

Част от предположенията са, че арката е поставена като бариера за колите, които отскоро нямат право да преминават покрай "Александър Невски". Някои от по-циничните предложения споменават еднополови бракове и разни езически ритуали, за които софиянци явно не са уведомени.

Снимка: Любов Запрянова/Facebook

Разбира се, народното творчество веднага се развихри и във Facebook се появиха различни колажи с арката - кой от кой по-добър.

МЕРИ КРИСМАС

Posted by Valdes Radev on Friday, 8 December 2023

Още: Коледните светлини на новата елха в София грейват на 1 декември (СНИМКИ)

Все още не е ясно каква е целта на тази арка и колко струва на софиянци закупуването и поставянето ѝ. Софиянци обаче очакват скоро обяснение от кмета Васил Терзиев, който да даде повече яснота.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес