Кметът на Банско: На природозащитниците, които са против лифта, не им пука за природата

3314
Кметът на Банско: На природозащитниците, които са против лифта, не им пука за природата

Природозащитниците използват лобистки методи, за да спират плановете за строеж на втори лифт в Банско и никога не са изтъквали екологични аргументи против, а само финансови, градоустройствени и икономически. Това каза кметът на Банско Георги Икономов, по повод скандала, който природозащитници предизвикаха вчера на кръгла маса за туризма в планините.

"Зад това поведение стоят други интереси, които са против държавата", категоричен бе Икономов.

Ангелкова: Не знам защо "лифт" се възприема като страшна дума

Не знам защо „лифт” се възприема като някаква страшна дума, при положение, че лифтовете са най-екологичният вид транспорт. ...

„Те нямат никаква загриженост за природата, тези природозащитници, които с техните циркаджийски номера просто опитват да привличат общественото и медийното внимание и интерес, защото единствено това постигнаха. Такива представители на протестиращите настояваха за диалог, за разговор с правителството, а вчера имаха тази възможност. Имаха възможността да коментират точно тази тема с двама министри, с европейски експерти по ски туризъм, с кметове на общини, но те не използваха възможността на дискутират темата, а по-скоро с техните номера, с разни плакати и каски пак направиха поредните циркаджийски истории. Така че те екологични аргументи нямат и никога не са имали. Зад тяхното поведение задължително стоят други интереси, които са, отговорно казвам, против нашата държава“, категоричен бе Георги Икономов.

Той заяви още, че разширяването на ски-зоната в Банско и изграждането на такава в Добринище е важно не само за Банско, а за цялата държава, ако искаме да се наричаме ски дестинация.

Чужденците идват у нас, внасят пари в Община Банско, в държавата, а не могат да получат услугата, за която са дошли и това неминуемо ще доведе до отлив на туристи в най-скоро време", подчерта кметът на Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com