Кметът на Ивайловград: Ако сме в „ъгъла на Европа“, да си пожелаем да е все така

5125
Кметът на Ивайловград: Ако сме в „ъгъла на Европа“, да си пожелаем да е все така
Снимка: община Ивайловград

"...Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа". Това е заявила водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева в Димитровград, след среща с ръководството на "Неохим".

Но ако ние сме в „ъгъла на Европа”, то нека си пожелавам да е все така за Ивайловград, написа във Facebook кметът на общината Диана Овчарова.

Тя съобщи, че в края на работния ден, в края на Светлата седмица, община Ивайловград е получила три уведомителни писма-покани за подписване на три нови договора“.

Община Ивайловград прие рекорден бюджет, ето как са разпределени средствата

Община Ивайловград започна новата година с бюджет с макрорамка от 9 416 699 лева, който бе приет на редовно заседание на Общинския съве...

„От „ъгъла на Европа” искам да отбележа, че само по тези три проекта на ПРСР (Програмата за развитие на селските райони), Община Ивайловград ще получи европейско финансиране на обща стойност 2 465 466.90 лв., предоставящи 100% безвъзмездна финансова помощ. Правя уточнение - европейско финансиране за общото благо, за децата на Ивайловград, за жителите на града ни, а не средства, които да отидат в къщи за гости или в така изградените вече лични, фотоволтаични паркове“, допълва Овчарова.

Първите две одобрени предложения са свързани с образователната инфраструктура и спорта.

„От „ъгъла на Европа” училището в Ивайловград ще получи най-висок клас технологично обзавеждане и оборудване за всички кабинети и зали – в т.ч. за компютърни кабинети, библиотека, спортна и кино зала, физкултурен салон, игрище, кабинети по физика, химия и биология, учителска стая, кухня, архив и дворно пространство“, сочи кметицата на Ивайловград.

„И пак от същата тази Европа, в „ъгъла” на която сме натикани, училището в село Железино ще получи средства за изграждане на Многофункционална спортна площадка за мини-футбол, волейбол и баскетбол“, добавя Овчарова.

Кметът на Ивайловград: Удвоихме общинския бюджет с привлечени средства

Втори мандат кмет на Ивайловград е Диана Овчарова. Наскоро НСОРБ удостои местната администрация с високото отличие „Община-Реформ...

Третият одобрен проект предвижда реконструкция и рехабилитация на улиците "Армира", "Климент Охридски" и "Христо Ботев" в Ивайловград.  

Градоначалникът информира, че вече са приключили процедурите за избор на фирма  изпълнител и строителен надзор по проект „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа на територията на Община Ивайловград” и този месец ще започне строителство.

„По този начин „ъгъла на Европа” - квартал Лъджа, ще се свърже с път, водещ до манастира „Св. Св. Константин и Елена”; с. Планинец ще се свърже със с. Соколенци; с. Железино - със с. Пъстроок; от „ъгъла на Европа” няма да бъде подминато и с. Белополяне“, казва Диана Овчарова.

И посочва следното: „Считам, че съм добре запозната с географията. Имах пълна шестица при най - добрия учител, г-н Калайджиев (светла да е паметта му) и не само не бъркам „ъглите на Европа”, но имам и добра памет... Спомням си времето, преди осем години, когато от 265 общини в България, нашата се нареждаше на предпоследно място по реализирани европейски проекти. Сигурна съм, че и Вие помните това време. Днес, мога само да благодаря на г-н Бойко Борисов, че община Ивайловград е в челната десетка на общините в България по успешно реализирани проекти на Европейския съюз. Подменена инфраструктура, рехабилитация на улици и водопроводи, подмяна на тротоари и настилки - с последователни и отговорни действия, с ясна концепция, с много работа, а не с говорене на килограм. От „ъгъла на Европа”, от Ивайловград твърдя, че Борисов така ни захвърли, щото няма оперативна програма, по която да не работим, а общинската администрация едва смогва да се справя с обема на отговорности и работата“.

По думите на кметицата не е време за говорене, а за избор. „Аз избрах да обичам моя роден град! Избрах да вярвам в действия, а не в думи - още повече в неистински!“, допълва тя с най-добри чувства от „ъгъла на Европа”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com