КНСБ към ВМЗ Сопот няма да се включи в протеста на работниците

5453
КНСБ към ВМЗ Сопот няма да се включи в протеста на работниците
Снимка: БГНЕС

Синдикатът на КНСБ към ВМЗ-Сопот няма да се присъедини към организирания днес протест на работниците от военнопромишления комплекс. Това потвърди днес пред БНР изпълнителният секретар секретар на КНСБ във ВМЗ Сопот Мария Лалова.

"Искаме да се, че районът е напълно безопасен преди хората да се качат там", каза Лолова, която все потвърди, че земеделските земи в района на завода са обезопасени.

Хората в Иганово: Сега няма кой да обвинят за взривовете, защото е нямало работници

Свикани са кризисните щабове на място в Иганово, както и в Карлово и Сопот заради взривовете, станали тази сутрин в складовете за боепр...

Работниците във ВМЗ-Сопот, организирани от КТ Подкрепа, ще протестират ефективно днес от 12 часа. Възможно е да блокират за известно време подбалканския път София Бургас. Причина за недоволството им е забавеното разследване на взривовете в Иганово и невъзможността да работят. Служителите са притеснени, че могат да останат без заплати и че поръчките, по които те работят, се бавят.

"Ние също сме обезпокоени от прекъснатия производствен. Надяваме се производството да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове", каза Мария Лолова. "Като се имат предвид взривовете, мислим, че не бива да се бърза. "Като се имат предвид взривовете, мислим, че не бива да се бърза", добави тя.

"Имаме информация, че вероятно да края на тази седмица разчистването на района ще приключи. До 8-9 май се надяваме да се възстанови производството", каза още изпълнителният секретар секретар на КНСБ.

Вчера прокуратурата разреши достъпа до земеделските земи в трикилометровата зона край взривовете. Земеделските производители, чиито земи попадат в забранените за достъп земи, също имаха намерение да протестират. Те се оплакваха неведнъж, че реколтата им ще пропадне.

Военните разследват последиците във ВМЗ-Сопот

Сапьори от Сухопътните войски участват в справянето с последиците от взрива в склада на ВМЗ-Сопот, в карловското село Иганово, съобщи М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com