Колева: Интерпретацията на думите ми за Бойко Атанасов противоречи на целия ми натюрел

2466
Колева: Интерпретацията на думите ми за Бойко Атанасов противоречи на целия ми натюрел
Снимка: БГНЕС

Досега не ми се е случвало да се претворява така моя мисъл, която противоречи на целия ми натюрел и на типа ми на мислене. Това заяви Юлиана Колева от Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС), която коментира свои думи по повод казуса около следователя Бойко Атанасов.

Колева, говорейки пред БНР, опроверга появилите се медийни интерпретации на нейно телевизионно интервю и конкретно твърдението, че е казала "Ако не му харесва, да си ходи!".

Ще отговори ли ВСС защо има производства срещу "неизвестни" следователи и политици?

Трябва да установим дали има производства срещу „неизвестни” следователи и политици в Столичното следствие. Това заяви член...

Тя изрази съжаление за тази интерпретация и напомни, че в Етичната комисия са били единодушни за необходимостта да се проверят всички твърдения на следователя за нарушения.

Тя обясни обаче, че част от твърденията на следователя Бойко Атанасов не могат да бъдат проверени.

Над 2000 души подкрепиха следователя Бойко Атанасов във внесена вчера във ВСС подписка, инициирана от "Правосъдие за всеки". Подписката е отворена и в електронен вариант. В нея се изтъква, че Атанасов е единственият от системата на прокуратурата, който се е осмелил да разкаже публично за дела, които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици.

"Всяко едно ангажиране в такъв мащаб не може да не бъде уважавано. В края на краищата това е начин, по който контролът има ефект върху органите – да активизират поведението си и да стигнат до проверки, които иначе в рутината на делниците трудно биха могли да планират", коментира подписката Юлиана Колева.

Ясен Тодоров щял "друг път" да представи справка с осъдени политици

Г-н Атанасов говори пред журналистите, не пред Етичната комисия на ВСС. Това заяви председателят ѝ Ясен Тодоров в коментар за думите на...

"Нямаме информация по поисканите от синдиците на КТБ списъци с влоговете на магистратите", съобщи още съдията. "Изпратихме искане да ни бъде оказано съдействие, като ни бъдат изпратени всички списъци, които витаят в публичното пространство, в актуализиран и автентичен вид.

"Случаят е изключително тежък и никой не бива да прави спекулации с него", каза Юлиана Колева по повод, че Комисията ще проверява и евентуален натиск, довел до самоубийството на съдията Цветан Ценов, което пък доведе до коментари за натиск върху председателя на Софийския градски съд (СГС) Георги Колев.

От Комисията са решили да изслушат родителите на починалия съдия след техните публични изяви, а чисто технологично проверката ще тръгне от конкретното дело, по което е постъпил сигнала (от Недим Генджев). Самото движение на делата може би ще ни ориентира в някакъв смисъл, уточни Колева.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com