Колко ни струва гасенето на горски пожари?

3820
Колко ни струва гасенето на горски пожари?
Снимка: БГНЕС

600 000 лева. Толкова средства е погълнал големият пожар над Рила, до този момент. За какво са отишли тези пари?

Започваме от живата сила. В борбата с огъня над Рилския манастир са участвали около 100 пожарникари или 25 екипа, съобщава bTV.

Опустошителни горски пожари бушуват в Австралия

Няколко хиляди жители на австралийския щат Нов Южен Уелс прекараха изтеклата нощ в убежища, за да се спасят от продължаващите горски по...

Възнаграждението на час за един 4-членен екип, съставен от офицер плюс трима огнеборци е 47 лева. Простата сметка показва, че за 12-часова смяна, работата на само един екип струва 564 лв. За овладяването на огъня в планината бяха необходими 4 дни. Или казано по друг начин - близо 57 хиляди лева (56 400 лв.).

Отиваме към примерните разходи за техника. В пика на пожара в Рила са използвани поне 13 автомобила. Те поглъщат по 26 лева на час за работа на място или малко над 16 хиляди лева, 16 224 лв. В това число не влизат разходите за гориво при движение.

В потушаването на големите пожари сериозно участие взeма и армията. Само за горивото и техническото обслужване на вертолетите Ми-17 в Рила, Военновъздушните сили са изразходвали 213 397 лева.

В потушаването на горските пожари в Рила, Хасковско и Ямболско през последните две седмици, от сухопътните войски са участвали 373-ма военни. Общия размер на разходите за тях е 28 744 лв.

350 хил. струва гасенето на пожара в Рила

Около 350 000 лв. са изразходваните до момента средства за гасенето на пожара в Рила. Това каза пред журналисти зам.-министъра на земед...

На фона на тези числа, за причиняване на горски пожар по непредпазливост законът предвижда лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 5000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...