Коментар №1 на седмицата: БСП и Нинова работят за връщане на ГЕРБ и Борисов

2281
Коментар №1 на седмицата: БСП и Нинова работят за връщане на ГЕРБ и Борисов

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 8000 ваши прочитания в Actualno.com.


Да може пак да се гласува с хартиена бюлетина, защото на изборите за 46-то и 47-мо Народно събрание (настоящото) в над 90% от секциите се гласуваше само машинно, а това доведе до най-ниската избирателна активност в историята на демокрацията, понеже голяма част от избирателите ги било страх да гласуват на машина – не знаели и щели да се изложат. Затова – хайде пак да променим Изборния кодекс.

Не ви ли писна, ГЕРБ? О, извинете, не са Строителите на Бойковата България – това е законодателно предложение на БСП! На една от управляващите в момента партии. Обърках се, че е на ГЕРБ – все пак те плачат за хартията, тъй като загубиха два пъти поред избори, след като хартията изчезна.

Ако някой някога си е помислил дори за миг, че БСП може да е "прогресивна лява партия", веднага да тича на лекар и да се прегледа основно, най-вече главата. Това законодателно желание на хората на Корнелия Нинова – официално подписите под законопроекта са на дясната ѝ ръка Георги Свиленски, вечния стожер Филип Попов и проф. Румен Гечев, който управляваше икономическото развитие на България, когато фалираха двуцифрено число банки по времето на Жан Виденов – показва само едно: СТАТУКВО!

Разкрачено положение за най-голямата криза в историята на Европа и света наред с коронавируса от Втората световна война насам – без думичка дори за кланета като това в Буча, само запъвания за оръжията. Разбрахме за тия оръжия, а няма ли поне да се каже, че такива неща като в Буча са недопустими? Видими зулуми в изключително важен сектор като земеделието, където се редят фигури, че да не се разредят далаверите, а министърът си трае така, както мълчи за миналото и СИК. Пълно мълчание лично от Нинова и министерството ѝ как така цените на горивата в България се увеличават, след като руският петрол е по-евтин с 30 долара от европейския сорт "Брент"?! Ако пък почнем да правим сравнения какво се случва в други европейски държави ... но не, тук не е просто Нинова, тук Кирил Петков и Асен Василев също следва да говорят! А междувременно другарката действа с директен опит да се върне старото положение с изборите с най-смешния аргумент на света – всичко е кристално ясно. Не ги е срам значи бабите и дядовците да си теглят пенсията от банкомат, но ги е срам, че няма да могат да цъкнат два-три пъти на машината за гласуване и да уцелят. Или вече все повече ги е срам от другарката Нинова?

Машините могат да бъдат манипулирани, само че е далеч, далеч по-трудно това да стане, отколкото с хартийките. С хартийките нещата са децентрализирани – дава се нареждане отгоре, но се изпълнява по места. По места обаче няма как да се бърка в машините – трябва да стане горе. А такова нещо ще се разбере – и тогава скандалът ще е такъв, че даже и в България последствията ще са огромни.

Колкото до избирателната активност – като се махнат гласуващите мъртви души на изборите преди машинното гласуване, нещата да не вземат да изглеждат по-различно? Само че Ниновнаята чета не иска да прави законодателни предложения за това – всъщност тази тема никой не я подхваща в Народното събрание. Както и не подхваща темата, че демокрацията не е само права, но и задължения. Като те е срам или не можеш умствено да покриеш задължението си за съзнателен избор, значи нямаш право на избор! Иначе защо ни карате да ходим на училище поне за основно образование?

С орел, рак и щука сегашната коалиция няма да прокопса. Но за да вземе ракът да се усети, време е останалите да му изяснят кристално – това ви е последното време в управление за много дълго време насам. Срамуващият се електорат се топи както по биологически причини, така и по идеологически, а вие не правите нищо, та младите дори да знаят, че съществувате. Така че или сега използвате историческия си шанс да направите нещо като хората, или продължавате по Пътя на политико-физическото изчезване. С 200!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com