Коментар №1 на седмицата: Никой не съобрази: Овчаров просто си е купил жилетката за 1000 лв. от дрехи на килограм на Женския пазар

131442
Коментар №1 на седмицата: Никой не съобрази: Овчаров просто си е купил жилетката за 1000 лв. от дрехи на килограм на Женския пазар

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 100000 ваши прочитания в Actualno.com.


Моятa липса на интерес към Румен Овчаров, която предполагам, не е лична, а широко разпространена, претърпя повратен момент. 

Различни коментари в социалните мрежи го уловиха, че се е появил в сутрешен блок с жилетка за към 1000 лв., а в същото време пак в същия сутрешен блок е заявил, че живее от пенсията си. Преди да предположа как би могъл да живее от пенсията си, трябва да уточня, че Овчаров според мен ще съществува вечно. И в някакъв момент на всички ще спре да им прави впечатление, че е навършил сто и деветдесет години. Просто ще се появи в студиото след два века и никой няма да види в това нещо особено. И ако хипотезата ми ви се струва прекалена, обмислете все пак логиката, върху която тя лежи - ако пенсията ви позволява да си купувате жилетки за по 1000 лева, не бихте ли били силно мотивирани за невероятно дълголетие? Предполагам, че клетките в тялото откачат от регенеративна и обновителна мощ, в случай, че мозъкът им прати тази просторна мисъл. 

Но понеже вие сте тук за жилетката и хилядату лева, нека дадем няколко варианти.

Злостно наблюдателните хора, които изтипосаха откритието си, въобще не помислиха за най-логичното - че Овчаров си е купил жилетката от дрехи на килограм. Близо до Женския пазар има десетки места, в които никога не влизате от хигиенни съображения. Но това, което важи за вас, не важи за Румен Овчаров. Преравяйки огромно количество дрехи, носени от пенсионери на запад, и захвърлени към пенсионери на изток, Овчаров е открил скъпоценната жилетка. Мушнал я е в захабената пенсионерска торбичка, а после си е взел намалени, понеже са били преди разваляне, марули. Малко я е позапрал и тя е светнала в целия си монетарен блясък - това е цялата история. Нима не мислите, че щом си имал енергийната съобразителност да се превърнеш в Р.Овч, няма да успееш да откриеш подобен ценен артефакт? 

Следващата хипотеза също е разумна. Възможно е Овчаров да я откраднал. Това предположение стъпва върху политическото му битие, което може пък да не е било лишено от практикуването на занаята на кражбата. Възможно е! А тия работи са като колелото и не се забравят. В тази хипотеза може да си представите друго - как Овчаров е влизал в най-скъпите бутици в мола, (отишъл е до там с градския транспорт, пенсията не стига за повече); после е намерил онзи квадратен метър, в който камерата няма обсег и ловко е отрязъл етикета. Прибрал е после жилетката в същата пенсионерска торбичка и по живо по здраво се е прибрал вкъщи да си гледа сериала.

Има и един трети вариант. Той се опира на санкциите по закона "Магнитски". И предполага, че Овчаров е бил замесен с корупционни схеми, които нито една прокуратура не захвана както трябва, понеже това е работата на прокуратурата - да не се захваща с работата на политиката. В тази хипотеза ние трябва да си представяме Овчаров като престъпник, за когото 1000 лева за жилетка са нищо работа, поради солидните натрупвания на капитал през годините. По "Магнитски" се твърди, че имал офшорни сметки с повече от пет милиона евро. Но на мен тази хипотеза ми се струва абсолютно нелогична и ще ви кажа защо. Защото Румен Овчаров каза, че е цинична. Това е достатъчно, понеже не само аз, а и вие, през годините сте изградили пълно доверие на това, което Овчаров казва. Защото много добре знаете, че именно фигури като него успяха да ни прекарат през прехода, така както Мойсей през пустинята.

Доказателството за това ли? Прегледайте гардероба си.

 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество