Коментар №1 на седмицата: Нургюл Салимова срещу българския политически инфлуънсър. Неочаквани рокади

2567
Коментар №1 на седмицата: Нургюл Салимова срещу българския политически инфлуънсър. Неочаквани рокади

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 8000 ваши прочитания в Actualno.com.


Големият успех на Нургюл Салимова е вече факт, независимо какво ще се случи на финала днес. Не можем обаче да кажем същото за политическите посоки, към които името й беше прикачено - по един универсален вече и задълбочаващо се глупав начин. Кой направи това? Обичайните заподозрени: политически инфлуънсъри, които със сигурност нямаше да могат да дилетанстват в мисленето така безогледно, ако то, както в шаха, бе дестилирано до изрядна логическа работа.

ИЗВЪНРЕДНО: След убийствена драма - Нургюл Салимова спечели любовта на милиони! 

Имам предвид следното - нормално е фокусът към Салимова да засяга федерацията по шах, отношението към българския спорт, начинът, по който той е изоставен от три десетилетия и половина от държавата, липсата на каквато и да била подкрепа. Ясна и разбираема е ситуацията, в която в други страни всеки спортист прави нещо с помощта на държавата, а тук въпреки нея. Ако тя е помогнола с нещо, то е да те надари с още по-голям хъс, който действа "напук на"; нещо в крайна сметка отвратително и нищо ново. Никак не е добре, че когато до другите участнички в турнира стоят техните треньори и екипи, Нургюл е съвсем сама и си пише с треньора си във "Вайбър" и толкова. 

Да говорим за тези неща е очаквано; но тук взема да става нещо друго. Че шахматиската в серия от постове бе обявявана за "бъдещето на България" - каквото тя е, но и като политически антагонист на някой възлов политик - каквото тя няма как да бъде. Ето как става; изберете си политик или събитие, който не харесвате и напишете статия, в която да посочите, че нашето момиче е обратното на него. Идеи за неочаквани рокади:

- Нургюл не носи шевица, но в Рожен носят, тя е истинското родолюбие на страната, защото патриотизмът се измерва с победите ни, а не пилоните. 

- Нургюл има 24 каратова мисъл, Борисов има 24 карата кюлчета в чекмеджето; кога едното ще замени другото. 

- Докато едни още пазят паметника на съветската армия, Нургюл ни прославя в целия свят - вземайте пример.  

- Играйки срещу рускиня на финала, Нургюл най-сетне прави това, което България не смее да стори във войната в Украйна. 

И т.н. 

ИЗВЪНРЕДНОСлед убийствена драма - Нургюл Салимова спечели любовта на милиони!

Това изглежда е някакъв нов таван на политическата мисъл; да слагаме успешен българин в химическа валенция с българската политика или български политик и с главата на единия да удряме другия, за да изчерпим максималната облага в социалните мрежи от случая. Очевидно е, че това момиче е в пъти по-симпатично от всеки дръглив български политик, но извън това очевидно наблюдение не може да се каже нищо повече. Аз много добре разбирам, че когато си политически инфлуънсър и си сериозно затъпял от писане на едни и същи статуси всеки божи ден, не съм виновен, че по такъв начин инфлуънсърът е избрал да се издържа. Разбирам и колко потискащо е мисълта ти да се върти около едни и същи 20 души в държавата и да изстисква по техен повод последните остатъци от свежа мисъл в главата ти, при положение, че свежата мисъл е мухлясала още през 2016-та, тоест, още преди 1450 статуса. Но нещата вече отиват към диагноза. Тя гласи:

Уважаемите политически инфлуънсъри са се разболяли от едно увлечение. То е да търсят комична връзка, с която свързват насила всичко в новинарския поток, така, сякаш той по начало функционира на подобен принцип. Това има общо и с халюцинациите, и с конспирациите, а със здравия разум - нищо. 

ИЗВЪНРЕДНОСлед убийствена драма - Нургюл Салимова спечели любовта на милиони!

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество