Коментар №1 на седмицата: С Лена Бориславова Слави Трифонов заби сонда в дъното и копае надолу

13693
Коментар №1 на седмицата: С Лена Бориславова Слави Трифонов заби сонда в дъното и копае надолу

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.


Първо да уточня, че симпатиите ми към Лена Бориславова като политическа фигура са отдавна затихнали, понеже нямам онзи капацитет за продължителна наивност, който да бъде почва за тяхното развитие. Същото е и положението, разбираемо, спрямо Трифонов.  

Но тук не става дума за това, а за друго. Слави пусна през профила си във Фейсбук песен, посветена на нея - песен, за която Бориславова обяви, че ще го съди. Не знам как би се развило подобно дело, макар че най-вероятно Бориславова ще успее. В почти всеки случай свободата на словото и обстоятелството, че става дума за творческо усилие, биха могли да предпазят автора. В случая обаче няма нито слово, нито творческо усилие. Може би адвокатът на Трифонов би могъл единствено да настоява, че става дума за изключителна злополучна халтура, непрокопсано бездарие. Един вид нещата творчески просто не са се получили и затова станала такава помия. Но, все тая: проблемът е друг.

Проблемът е, че голямото дело на Трифонов в политиката - започнало от референдума и стигнало до тази глупашка и безпомощна песен, се оказа, че възходът му няма да се редува с падението, а падението ще се редува с дъното. То ще има нови пропадания, всяко дъно ще се разделя по средата и ще пада на още по-ниско ниво. 

Така и така песента е публично достояние, гордо шерната от шефа на ИТН, няма как да ви спестя детайлите. Най-общо, кавър на "Хищна хиена" (стара чалга, неспасяема по начало), в която за Бориславова се пеят работи за мустаци, кревати, "мандръсане" и все подобни. Толкоз - това е измислил сценарният гений на неговият екип. И това е одобрил сценарният гений на шефа на този екип. 

Слави Трифонов е нарекъл в личната си страница такъв текст "хумор". И е призовал: "Нека се посмеем заедно". На какво по-точно да се посмеем? На смесицата между сексизъм, инфантилизъм и кретенизъм, вероятно. Какво впрочем стана с идеята за политическа сатира - нещо изключително необходимо, което е вече със затихващи функции, а е страшно необходимо? Какво стана с "Пътнико Виден, пътнико Off?" 

Преди време имаше едни добри и доверчиви хора, които казваха - Слави, видя се, че няма да стане в политиката, върни се добре поне към това, което умееш. Да не си пожелаваме подобни неща. Опасни са. 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com