Коментар №3 на седмицата: А може би Елена Гунчева е трол

6546
Коментар №3 на седмицата: А може би Елена Гунчева е трол

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.


Акциите на прокуратурата и ДАНС срещу депутата от "Възраждане" Елена Гунчева са любопитни. Тя е разследвана за "предателство срещу Републиката". Става дума за този статус:

Тъй като журналистиката от години преживява челен и черен сблъсък с големи тролски маси, тяхното разпознаване е лесно за нас. Затова тук ще защитаваме следната теза: Не е ясно дали Елена Гунчева извършва предателство срещу държавата, но е трол.

Какво означава това? На популярен сленг, тролът е човек, който е непредсказуем в онлайн пространството, доста долничък, негативно приказлив. Пише бързо, пише често и пише зле - това са задължителни критерии. Позициониран е в политически окоп и е наясно, че около него има други тролове - приятелски или враждебни. Тролът има неистово желание да публикува, допаминова зависимост от това да тролне онлайн по няколко пъти на ден. По много неприятен начин в него има нещо от графомана, нещо от глупака и нещо от злодея. За хубаво филологическо съвпадение думата трол съвпада и с троловете от фентъзито - гиганти, които се придвижват тромаво, имат забавено мислене, на ръба на умственото увреждане, поради което извършват големи мизерии.  

Нека разгледаме горния статус. Той има всички тролски белези.

"Не се отчайвайте, има някаква надежда".

С подобно встъпление тролът-главатар се обръща към всички останали тролове. Знае, че те са изпаднали в отчаяние и мудните им глави търсят как да излязат от отчаянието, без да разбират, че то идва именно от мудните им глави.  

"Русия има високоточкови оръжия, така че може да улучи Министерски съвет"

Тролът изпада във весела възбуда. С олигавена челюст допуска невъзможното за собствено забавление и тролска радост. Ако се разровите по форумите ще видите, че постове като на Гунчева извират непрекъснато и високоточкови малоумия уцелват и разстрелват непрекъснато враговете на троловете.  

"Ако Просто Киро изпрати нашите ракети на Зеленски"

В света на троловете всичко е много просто. Така че появата на Просто Киро там е повече от задължителна. "Просто Киро" е нещо като сигнална лампичка, тролски фолклор. Всички тролове наострят уши и разбират за какво става дума. Иначе няма да разберат. 

"Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата"

Едно от характерните умонастроения на троловете е, че от тях зависи задаването на дневния ред и дневният ред непрекъснато трябва да се допитва до дневното им настроение. Не просто българските министерства, а най-важните фигури в света обмислят правилна координация с троловете, защото всички обществени отношения - от парламентарен контрол до война - могат да се тролират бързо и ефикасно. 

Подпис: Елена Гунчева

Вие наивно ще решите, че именно с това, че Елена Гунчева се е подписала гордо под тъповатия си статус, опровергава тролската теза - понеже тролът предпочита необятното спокойствие на анонимността, която му дава психологическата, а и юридическа защита да изригва самодоволно по всякакви теми без да носи последствия. Но ще възразя: тук, както споменахме, става дума за тролски главатар. И по същия начин, по който във фентъзи света има огромни безименни маси и предвождащ ги именуван вожд, неговото назоваване е необходимо. 

За финал - държавен предател ли е Елена Гончева? Разследването е затова, че е извършила престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс (чл. 98), който гласи: "Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против републиката, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 г. Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против републиката."

Нека дали е така да решат, както гласи клишето, компетентните органи. А ние ще се позовем на друго класическо обвинение и произтичащ от него належащ въпрос: Докога тъпотата с взлом ще стои далеч от юридическия свят?  

 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com