Компанията Patria със заявка за участие в модернизацията на армията ни

3040
Компанията Patria със заявка за участие в модернизацията на армията ни
Снимка: Actualno.com

Нашият проект все още не е официално започнал. Но остава да се разбере какво ще избере вашето правителство. В Министерството на отбраната са малко заети в момента.

Така Марку Койвисто, вицепрезидент "Ключови клиенти" на финландската компания Patria, отговори на въпрос на журналисти дали служители на компанията са се срещали с представители на българските власти. "Не сме уведомени за решението на държавата и все още не сме се срещали с представители на политическите кръгове", допълни Койвисто.

Така днес в София се проведе пресконференция на финландската компания Patria - водещ доставчик на продукти и услуги за отбрана, сигурност и авиационна поддръжка.

Служителите на компанията поясниха пред медиите, че имат желание да се включат активно в започналия процес по модернизация на сухопътните сили на българската армия, както и в самата модернизация на въоръжението.

Стана ясно, че Patria e международно дружество с разнообразни дейности във всички точки на света, а като мажоритарен собственик на Patria се явява Финландия като държава.

Фирмата произвежда различни военни камиони, всъдеходи с гумени вериги, БТР-и и миночистачи. Като цяло компанията има доставени повече от 4500 военни машини в държавите, в които работи. В момента Patria се занимава с ракетни системи.

Ген. Попов: Взаимодействието между видовете въоръжени сили ще гарантира силна армия

Провеждането на подготовката е символ на добрите резултати при съвместните действия на трите вида въоръжени сили, които участват в нея....

Отличителна черта на фирмата е, че предлага продукти, които да отговарят на потребностите на всеки един клиент, разказа още Ярку Савениус, отговарящ за маркетинга в компанията.

​Представителите на Patria поясниха какви са възможностите за ползване на тяхната продукция и производство. ​

Преди 15 години Patria започва да работи на базата на трансфер на технологии и работа на местна почва. Така се появяват предимствата най-вече за въоръжените сили на съответната страна, защото те чувстват една сигурност на доставките, което означава, че в момент на криза или война може да разчита на доставки от местна почва. Въоръжените сили имат специфични изисквания за оборудването и когато то се произвежда на място, а не се внася от външни доставчици, неговото производство може да бъде контролирано съобразно необходимостите на въоръжените сили на съответната страна.

Друг положителен пример за местно производство на оборудване е предимството за местната индустрия. Производството на такива машини на местна почва създава много работни места и така веригата на доставки се отваря към местни фирми.

Ненчев: Нямаме основания за притеснение за модернизацията на армията

За модернизацията на армията нямаме основание за притеснения. Виждате, че от миналата година бяха 160 млн., тази година имаме над 400 м...

Когато работите с Patria, наша е задачата да ви обучим как се случва производството. Освен че може да произведете машините за свои собствени нужди, ще имате възможност да ги предлагате на трети страни, допълни още Марко Койвисто.

Той уточни, че на първо място Patria предоставя рецептата, указанията и обучението. ​Компанията оказва съдействие на местна почва и предлага помощно оборудване за началото на поризводствения процес.

Койвисто даде като добър пример Полша в това отношение, където производството е изцяло на място. Той също така поясни, че тежката техника, която произвежда Patria, може да бъде пригодена за нуждите на съответната армия, да се използва в мисии на НАТО и да отговаря изцяло на специфичните изисквания, които има клиентът.

На пресконференцията бе показан и демонстрационен клип, който онагледява работата на машините, произведени от Patria.​

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com