Конкретен пример за замърсяване на въздуха и как се санкционират нарушения даде общински съветник

6312
Конкретен пример за замърсяване на въздуха и как се санкционират нарушения даде общински съветник
Снимка: Личен профил във фейсбук

"В отчета на кмета на Варна за изпълнение на програмата за опазване на околната среда за 2019г. е записано, че проблемните месеци със замърсяване на въздуха във Варна са от октомври до февруари вкл.

Какво се случва само на 20 км от Варна в Девня и защо периодично варненци се оплакват от лошо миришещ въздух, особено рано сутрин?

ЕК дава България на съд заради мръсния въздух

Европейската комисия подаде иск пред Съда на ЕС срещу българското правителство заради липсата на достатъчно мерки да опази българските ...

Фирма "Екосейф" ООД, която има инсенератор на горене на отпадъци в Девня и миналата година се опита да прокара инвестиционно намерение да гори и такива, съдържащи азбест, от което в последствие се отказа сега иска да прави складова база за отпадъци на площ 4 дка.

Нещо повече, за складовата база местното РИОСВ се е произнесло, че няма нужда от екооценка, като в същото време е глобило фирмата за неправилно съхранение и горене на опасни отпадъци, заедно с животински такива", информира общинският съветник Стела Николова във Фейсбук.

"Вчера, на ел.поща на екосдружение пристигнало анонимно това съдебно решение, което потвърждава наказателното постановление на РИОСВ срещу фирма "Екосейф" да заплати само 7000 лв. Символичната сума за извършеното от фирмата е обжалвана пред съда, като същевременно вече е придвижена преписката за създаване на складовата им база.

Една от съдружничките в "Екосейф"ООД регистрира фирма "Екосоник"ЕООД и иска да направи още един инсенератор точно до този на "Екосейф".

Всяка седма жертва на Covid-19 е заради фините прахови частици

Лошият въздух е "приятел" на Sars-CoV-2. Учените съобщават в кои региони на света частиците от продуктите, които се изгарят ускоряват р...

Разказвам ви всичко това, за да знаете какво се случва само на 20 км от вас и какви са санкциите за сериозни нарушения по съхранение и горене на опасни отпадъци.


Този ред със сигурност би се променил при друго управление!

Междувременно граждански сдружения с наименование "Дишай" се роят в българските градове. Последното такова е "Дишай, Добрич"!

Замърсяването на въздуха е убило 500 000 новородени

Замърсяването на въздуха е убило 476 000 новородени през 2019 г., с най-големите проблеми в това отношение са Индия и Африка на юг от ...

ЕК отново даде България на Европейския съд, заради това, че не се предприемат мерки, които да намаляват замърсяването на въздуха, а експертите вече писаха, че мръсният въздух, който дишаме е фактор за тежко боледуване и от Ковид-19, освен традиционните белодробни и сърдечно-съдови проблеми.

Сдружение "Дишай, Девня" от 7 смели жени се бори с администрацията и страха в малкия град, зависещ от предприятията, които дават работа на хората там, но им осигуряват и болести, които са неприсъщи за по-млади хора.

Борбата за чиста природата ще продължи със сигурност в следващия парламент, където, убедена съм, Демократична България ще предлага и настоява за промени в законодателството!"

Още: Замърсяването на въздуха е убило 500 000 новородени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com