Костов: Бесен съм!

8104
Костов: Бесен съм!
Лидерът на ДСБ ще създава контракомисия, задава 10 въпроса за случая "Перник"

Лидерът на ДСБ Иван Костов изпрати писмо с 10 въпроса във връзка с трагедията в Перник до председателя на временната анкетна комисия, която трябваше да проучи фактите и обстоятелствата за насилие Красимир Ципов.

"Искам да предупредя г-н Ципов и колегите от ГЕРБ – пернишката общественост знае отговора на повечето от въпросите и ги задава чрез мен, за да се увери, че Народното събрание е в състояние на брани интересите на обществеността. Няма да оставя този случай така и вървя по стъпките си. Няма да оставя този случай така”, категоричен е Иван Костов.

Скандал в НС. Костов нарече Цветанов "страхливец"!

Със сериозен скандал мина изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов в Народното събрание. Той се появи в парламента, за да отг...

"Бесен съм. Ако видим, че комисията не започне на работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от БСП, ДПС и "Атака" да създадем контракомисия, която да потърси отговора на всички тези и други въпроси. Легитимността на комисията ще бъде легитимността, с която разполага всеки един от народните представители”, заяви Иван Костов.

Въпросите на Иван Костов са:

1. Бил ли е Стойчо Стоев сътрудник на някоя от службите на МВР?

2. Защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление?

3. Защо след издаването на заповедта за задържането му не му е било иззето оръжието?

Костов даде рамо на ГЕРБ: Ставаме за Еврозоната!

Въпреки множеството скандали и дрязги между лидера на ДСБ Иван Костов и управляващото мнозинство бившият премиер даде рамо на властта з...

4. Да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти Мария Кадийска от в. Монитор и Катя Илиева от в. Телеграф, за да се изясни дали огледа на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК?

5. Защо след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания?

6. По силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда?

7. Колко случая на изнудване в България има, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице?

8. В колко от известните досега случаи на отвличане жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането?

Костов: Трети свидетел твърди за връзка между Първанов и Алексей

За твърденията на министър Цветан Цветанов, че Иван Костов трябва да наблюдава делото Октопод, защото един от основните свидетели е сез...

9. Съдията при гледане на мярката за неотклонение на Марио Любенов заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е нито на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък?

10. Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местните босове на наркотрафика?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество