Костов привиква премиер и вицепремиер за убийството в Перник

5166
Костов привиква премиер и вицепремиер за убийството в Перник
Марио Любенов засега е единствен обвиняем за убийството на Мирослава Николова

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще бъдат извикани от вътрешната парламентарна комисия във връзка с разследването на убийството на Мирослава Николова и действията на компетентните органи.

Това коментира пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов. В сряда десните депутати поискаха вътрешната комисия да упражни контрол по случая, заради възникналите в обществото съмнения по повод на действията на МВР.

Съдът удължи срока за експертизата на заподозрения за убийството в Перник

Окръжният съд на Перник се съгласи да бъде удължен с 20 дни срокът за изготвяне на експертизата за Марио Любенов-Заека от датата на пос...

В резултат - на 25 януари на заседанието на комисията ще бъдат изслушани главният секретар на вътрешното ведомство Калин Георгиев и директорът на ГДБОП Станимир Флоров. Ако отговорите им са незадоволителни, ще настояваме за извънредно заседание, на което да дойдат Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за да бъдат изяснени нещата, уточни Иван Костов.

В същото време стана ясно, че Марио Валериев Любенов засега е единственият обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава Николова, обяви окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

В хода на разследването са проверявани около 40 души. Стойчо Стоев е бил заподозрян в средата на декември м. г. Двамата с Марио се познавали от фитнес зала, която посещавали. Има доказателства за контакти между тях по време на разследването. След похищението Мирослава се обадила на сестра си и изпратила съобщение, че е отвлечена. В писмо до близките, оставено на площадка за картинг в центъра на Перник, похитителите искали откуп от 250 000 евро в банкноти по 500 евро. Два дни по-късно близките получили обаждане, в което лице с преправен глас съобщило, че откупът трябва да бъде готов до 11 ноември - петък.

В този ден обаче никой не се обадил. След това похитителите също мълчали. Телефонът на Мирослава бил намерен на 9 ноември в контейнер близо до фитнес залата, където двамата тренирали. На близките с допълнително писмо е била предоставена сим карта и посочен друг телефонен номер, по които да се свържат с похитителите. Те обаче не били използвани.

Бившо ченге заподозряно за убийството в Перник!

Бизнес съдружник на мистериозно самоубилия се в апартамента си по време на оглед Стойчо Стоев също е подозиран като участник в отвличан...

До Марио разследващите достигнали не само на база показанията на Стойчо Стоев, а и на допълнителни следствени действия и събрани веществени доказателства, увери прокурорът. По тялото на Мирослава са установени само малки травматични увреждания, категоричен е Найденов. Разследващите констатирали, че спрямо нея не е имало насилие. По процеса са назначени 11 ДНК експертизи. По-подробно изследване за уточняване на механизма на смъртта направили специалисти от Съдебна медицина - София с биологичен материал от трупа. До този момент съдебно-медицинската експертиза не е представена в прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com