КРИБ е готова да даде награда за разкриване на убийството на Александър Антов

5637
КРИБ е готова да даде награда за разкриване на убийството на Александър Антов

Ако е необходими, ще осигурим ресурс за награда на откриване на извършителите. Това заяви пред Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев във връзка с работата на МВР по разкриването на убийството на бизнесмена Александър Антов.

Вчера работодателската организация излезе с остра декларация към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което настоява за бързо и ефективно разкриване на извършителите на престъплението. "Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР?", написаха от КРИБ.

КРИБ към Бъчварова: Не разкриете ли убийството на Антов, подавайте оставка

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) разпространи отворено писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова ...

"Не съм съгласен с вас, че не сме си имали остри декларации", каза Домусчиев в отговор на коментара, че КРИБ безпрецедентно излиза с подобна остра позиция. Бизнесменът даде пример с отношението на КРИБ към правителството на премиера Пламен Орешарски, когато работодателската организация е отказала "всякакъв диалог с правителството".

Не искаме оставки сега и веднага, искаме резултати сега и веднага, а след това може да искаме, каза Кирил Домусчиев.

"Бяхме свидетели на едно изключително бездействие", коментира той разследването на убийството на Антов.

В крайна сметка министърът е човекът, който трябва да си създаде екип от професионалисти, които да създават тези резултати. Нормално е да се обръщаме към министъра, каза Домусчиев.

Бъчварова: Взимаме дарения само от държавни организации и фирми

МВР взима дарения само от държавни организации и фирми, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след като откри център на Обединенит...

"Факт е, че постоянно има показни разстрели. Имаше години на отвличания, кражби. Това нещо трябва да спре. Нормално е в един момент да кажем "Стига вече, писна ни". За да може бизнесът да се развива, той иска да има сигурност", обясни председателят на КРИБ. 

Разкриваемостта на убийствата в България е около 90%", заяви от своя страна Тома Биков, съветник на Румяна Бъчварова. Той заяви, че поръчковите се разкриват по-трудно, защото са извършвани от професионалисти и така е било навсякъде по света. 

Според него постоянно се говори за оставка на вътрешния министър, тъй като има непрестанна съпротива срещу реформата в МВР. 

Припомняме, че собственикът на модна къща "Агресия" Антов бе застрелян с два куршума в петък вечерта (8 януари). Стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е свикал вчера спешна оперативка за убийството на Александър Антов.

Бъчварова е премахнала забраната МВР да приема дарения

Вътрешният министър Румяна Бъчварова е премахнала забраната МВР да приема дарения, въведена със заповед на Цветлин Йовчев през юли 2013...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com