Mall of Sofia горя (Видео)

47912
Mall of Sofia горя (Видео)

Фасадата на Мола на бул. "Ал. Стамболийски" в столицата откъм централния вход горя, предаде БГНЕС. Сигналът беше подаден в 19,25 часа.

Пламъците в мол "София обхванаха площи откъм киното. Пламъците избухнаха над централния вход на сградата. Всички посетители на мола бяха евакуирани. Няма загинали и пострадали. Пожарът вече е изгасен.

Няколко противопожарни екипа бяха изпратени на мястото на инцидента. Действията по потушаване на пожара се ръководеха от началника на столичната пожарна служба комисар Огнян Методиев.

Огънят горя на покрива, откъм централния вход, където е рекламата на IMAX. Всички хората бяха изведени навън. Три линейки пристигнаха на място. Районът беше отцепен.

Bulgaria Mall отваря врати до броени дни

Търговският център Bulgaria Mall ще бъде официално открит на 1 декември 2012 г. (събота), съобщиха инвеститорите. Молът се намира на ъ...


Припомняме, че в началото на годината също имаше пожар в Mall of Sofia. Изгоря един от ъглите във високата част откъм страната на бул. "Скобелев", където се намират кината. Горя платмасовата обшивка. Очевидци тогава разказаха, че пожарът се е разраснал много бързо. Очевидците разказаха още, че когато е възникнал пожара е имало около десетина души, обслужващ персонал, те са били извадени, веднага след като се е задействала системата.

"Включиха се алармите. Започнаха от охраната да търчат и да обикалят и да кажат да излезем бързо навън, защото молът гори. Не ни казаха къде гори, просто ни казаха да излезем навън, защото молът гори", разказа Траяна, която била в мола.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов отрече слуховете, че е имало взрив на бомба вътре в сградата. Според комисар Николов пожарът не е умишлен и нищо не го кара да смята, че пожарът е такъв. Той не вижда причина молът да не заработи още от утре.

Като вероятна причина за пожара комисар Николов посочи късо съединение, предизвикано от мокрото време. Пожарът горя на същото място, на което горя и в началото на годината, каза още директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Огънят е засегнал фасадата откъм централния вход. Според очевидка на пожара, пожарът е тръгнал от рекламата на IMAX.

По-рано от страна на очевидци се появиха спекулации за умишлен палеж.

Спряно беше движението по бул. "Александър Стамболийски" около мола, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Спрян бе и градският транспорт в района – на тролеите и трамваите, за да се улесни движението на пожарните автомобили.

Сигнал за бомба и в мол "Сердика"

Сигнал за бомба в търговския център "Сердика Център-София" е получен в 10.25 часа на телефон 112, предаде КРОСС. Женски глас е съобщил...

Екип на Actualno.com беше на мястото на събитието и засне пожара минути след избухването му:

Редактор: Десислава Ушатова

 

Родни зеленчуци в мола

Похвален проект в подкрепа на родното фермерство замисля мениджмънтът на един български мол, който предстои да отвори врати догодина. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com