Марешки ще свали цената на дизела под 1,50 лв., открива бензиностанции в цялата страна

14344
Марешки ще свали цената на дизела под 1,50 лв., открива бензиностанции в цялата страна

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива. Това заяви бизнесменът Веселин Марешки.

Той е категоричен, че ако сам е вносител, цената на дизела към днешна дата би била 1,49 лв.

Марешки обеща дизел за 1,59 лв. от тази седмица

Цената на дизела във Варна ще падне под психологическата граница от 1,60 лева за литър от тази седмица. Това заяви Веселин Марешки, чия...

По последна информация следващата бензиностанция ще бъде изградена отново във Варна, но предстои откриване на обекти в цялата страна.

Той допълни, че има планове за бензиностанции в много градове, но процесът е бавен, защото е нужно да се открият подходящи места, да се узаконат и да се разработи проект. Но Марешки беше категоричен, че в един момент ще има ударно появяване на обекти из страната.

"Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара", заяви той пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според бизнесмена след няколко месеца вече по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

Горивата у нас продължават да поевтиняват заради ниските цени на петрола

3 март ще бъде двоен празник за родните шофьори. Очаква се тогава цените на дизела да ударят дъното, пише Economic.bg. Прогнозите са ли...

Марешки обяви, че очаква Комисията за защита на конкуренцията да вземе мерки и да нормализира пазара. По думите му депутатите ненужно прехвърлят топката в ръцете на комисията.

"С едно решение на парламента безобразията могат да бъдат прекратени. Трябва да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка за търговците", допълни той.

"Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно и също, въпросът опира до една по-достъпна надценка“, категоричен бе Марешки.

Бизнесменът коментира още, че инициираният от него референдум вече е събрал 360 000 подписа, като се очаква да надминат 400 000 и той да влезе за обсъждане в Народното събрание.

Марешки: Защо горивата продължават да са с марж от 40-50 стотинки?

България не облага с максимално висок акциз горивата, за да може цената да е по-добра за потребителите, но това не се случва – об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...