Мария отива в приемно семейство

14519
Мария отива в приемно семейство
Снимка: gettyimages.com

Малката Мария ще бъде дадена за отглеждане в приемно семейство. Момиченцето заедно със своите братчета и сестричета ще бъдат разпределени на различни места. Отглеждането на детето ще става под ръководството на SOS детски селища. Това съобщи Детелина Котевска от агенцията за закрила на детето.

Тя съобщи, че майката на момичето - Сашка Русева, имала 19 братя и сестри, което създало трудности на социалните работници при проучването за евентуалното настаняване на децата при роднините.

Семейство Русеви има общо 9 деца, две от които пълнолетни. Седем от децата ще бъдат изведени от семейството и ще бъдат настанени в приемни семейства, а за двете най-малки се предвижда вариант, в който заедно с майката да бъдат настанени в дом тип „Майка и бебе", където да бъдат под наблюдение, съобщи Котевска пред bTV.

Все още не е ясно кога ще стане приемането на Мария от българска страна. Тя ще бъде посрещната на границата от служители на агенцията.

Котевска се оплака, че майката не оказвала съдействие. Засега тя не искала да влезе в „Майка и бебе" с двете най-малки деца. Според служителката, обаче, няма опасност тя да скрие децата си.

Наскоро още едно българче със съдба като на Мария е открито в Гърция. Агенцията е направила всичко възможно то да се върне в България. Очаква се скоро да премине границата и да му бъдат издадени документи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com