Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марката „Брей!“ получи отличие за „Най-добра собствена марка“ на наградите Progressive Awards

10 юни 2024, 15:12 часа • 491 прочитания

Линията продукти „Брей!“ на Kaufland България спечели отличието за „Най-добра собствена марка“ по време на тазгодишното издание на Progressive Awards. Наградите отличават успешните компании и брандове, които задават тенденциите и допринасят за развитието на индустрията и пазара с бързооборотни стоки в страната.

Марката „Брей!“ е част от усилията на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. От 2020 г. досега гамата продукти наброява над 135 хранителни продукта от всички продуктови групи, включително и плодове и зеленчуци. За формирането на асортимента на "Брей!" Kaufland си партнира с български производители, чиято продукция идва от над цялата страна. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси. Високото качество и достъпната цена превърнаха „Брей!“ в любима марка на българските потребители, като само за 2023 г. тя бележи ръст в продажбите от 60%. Продуктите „Брей!“ са и сред фаворитите на учените от Българската полярна експедиция, които борят носталгията си на Ледения континент с родно произведените стоки.

Kaufland България беше класиран като финалист в още три престижни категории на Progressive Awards – „Най-добър международен ритейлър“, „Най-добър проект за социална отговорност“ с кампанията си „Действията носят промяна“ и „Най-добра инициатива за устойчивост“ за комуникационната платформа „Да поговорим за качеството на храната.“

Конкурсът се организира за шеста поредна година от сп. „Progressive“. През 2024 г. номинации в конкурса можеха да подават търговци, производители, брандове и проекти от бързооборотния бизнес в България. Победителите бяха отличени след гласуване, проведено сред 12 500 мениджъри на компании от бързооборотния бранш.

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес