Мартин Димитров: "Късметът" на Мария Бакалова не е случайност

22530
Мартин Димитров: "Късметът" на Мария Бакалова не е случайност
Снимка: Instagram

"Вчера цял ден чета разни коментари за номинацията на Мария Бакалова. От това, че е страхотна актриса до това, че никаква актриса не е. И от това как заслужава "Златен глобус" до това как изобщо не трябва да припари до какъвто и да е глобус.

Направи ми впечатление в колко много коментари нейният успех се обяснява с късмет: все едно е изтъркала някакво билетче от някаква лотария. Естествено, в живота на всеки от нас има фактора "късмет". Но, както обича да казва жена ми - късмет е тогава, когато подготовката срещне възможността. В този смисъл, късметът не е случайност", пише ПР експертът Мартин Димитров във Фейсбук.

Мария Бакалова - първата българска актриса, номинирана за "Златен глобус"

Българската актриса Мария Бакалова бе номинирана в категорията Най-добра актриса в мюзикъл или комедия за американските награди "Златен...

"Борат 2" не е висок филм. "Борат 2" е смешен филм, засягащ големи теми с огромна ирония и e направен в точния момент от правилните хора.

Аз наистина не знам от каква позиция киното и част от неговите дейци оценяват номинацията на Мария Бакалова. Покрай коментарите, които ми попаднаха, се присетих за миналогодишното изказване на Асен Блатечки, че "то е лесно да се кривиш", по повод "Оскар"-а на Хоакин Финикс.

Не. Не е лесно. Не е лесно да стигнеш до номинация и не е лесно да се кривиш. Лесно е да даваш крайна оценка.

Мария Бакалова с награда за най-добра поддържаща роля от американската кинокритика

Българката Мария Бакалова е призната за най-добра поддържаща актриса от американското Общество на филмовите критици, съобщава "Лос Андж...

Има нещо, което винаги ме е учудвало и в известна степен, смущавало. Аз се занимавам с реклама и съм забелязал, че огромна част от българските филмови режисьори не снимат реклами. Те искат да правят високо кино, а рекламата за тях е в известен смисъл долно занимание.

Преди около месец-два попаднах по bTV на едно интервю на Деси Минчева с Жан-Жак Ано. И се присетих колко много реклами има Жан-Жак Ано, нищо, че има и "Любовникът", и "Мечката", и "Седем години в Тибет". Очевидно снимането на реклами не му пречи. Същото се отнася и за Мишел Гундри, и за Спайк Джонзи, и за редица други режисьори и оператори, които снимат страхотни реклами. И предполагам, правят го по две важни причини - за пари, а и защото обичат да снимат.

Когато си говорим за награди и номинации, ще разкажа нещо. Преди две години снимахме една реклама на "Загорка", в която искахме да използваме "Пъпеш" на ФСБ. Само че, искахме леко да променим "Пъпеш", искахме Иван Шопов да промени леко звученето. Видяхме се с Румен Бояджиев, поговорихме, разказахме му и аз се срещнах с едно изключително високо ниво на професионализъм, което почти го няма по нашия край.

Румен Бояджиев ни чу, гледа идеята ни за реклама, гледа сторибордове, гледа муудбордове, говори с Иван Шопов, даде насоки, направи една своя версия и всичко стана уау накрая. В нито един момент Румен Бояджиев не каза "Кои сте вие, че да ми пипате песента?", в нито един момент той не се отнесе несериозно или надменно, в нито един момент дори не намекна колко яката работа е, а па неговата музика ще се ползва за някаква си реклама.

Българка, играеща дъщерята на Борат, свали панталоните на Джими Кимъл в ефир (ВИДЕО)

Млaдaтa aктриca Мaрия Бaкaлoв игрae брeмeннaтa дъщeря нa кaзaхcтaнcкия журнaлиcт Бoрaт Caгдиeв, в чиятo рoля влизa Caшa Бaрън Кoeн, в п...

И може би и поради такива причини, поради такива маниери на работа ФСБ е единствената българска група, която има "Грами".

Така че, мнозина от хората, които се учудват на номинацията на Мария Бакалова, може би просто трябва да си помислят как да работят, какво да е отношението им към света и към темите, които вълнуват този свят.

Иначе, ние спечелихме сумати награди с тая реклама на "Загорка". Не че наградите за някаква си там реклама са важни, де - нали това са оценките, които най-често си даваме."

Още: Мария Бакалова - първата българска актриса, номинирана за "Златен глобус"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com