Масови проверки дали се пуши в заведенията във Видин

11856
Масови проверки дали се пуши в заведенията във Видин

Все по-чести са проверките за тютюнопушене във видинските заведения. Това заяви д-р Марияна Чавдарова, началник на отдел „Държавен здравен контрол” в Регионалната здравна инспекция-Видин, пред "Фокус".

„Имаме предвид това, че времето застудява и се влошава и често хората си позволяват все по-често да нарушават забраната. Проверки се извършват и извън работното време, както и през почивните дни. Правят се и нощни проверки, когато се установяват и повечето нарушения”, обясни още д-р Чавдарова.

Откриха 57 кг марихуана в микробус на Дунав мост II

Близо 57 кг марихуана в двоен под на микробус откриха митническите служител в района на ГКПП Дунав мост ІІ Видин – Калафат. Тов...

По думите ѝ се проверяват и населени места в цялата Видинска област. „Установени се чести нарушения и трябва да бъдат предприети мерки, забраната да не се нарушава”, каза още д-р Чавдарова.

Тя припомни, че забраната за тютюнопушене важи за закрити помещения, заведения за обществено хранене, дискотеки, работни места, лечебни и детски заведения, както и всички закрити обществени места. В случай на установено нарушение се глобява както пушещият като физическо лице, така и собственикът на заведението, тъй като отговорността за спазването на забраната е взаимна.

„В много случай в заведенията липсват пепелници, а се използват чашки за кафе, чинийки и други прибори, чрез които се правят опити да се прикрият нарушенията. При установяване на тютюнопушене всичко се приема за нарушение”, категорична е д-р Чавдарова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com