Медийните услуги ще се купуват без обществена поръчка

3167
Медийните услуги ще се купуват без обществена поръчка
Снимка: Thinkstock Images

Купуването на медийни услуги ще става без обществена поръчка. Това решиха окончателно депутатите, като изключиха от Закона за обществените поръчки купуването на програмно време и осигуряването на предавания.

Депутатът от Реформаторския блок (РБ) Гроздан Караджов настоя плащането на медийни услуги да става с обществена поръчка. А текстът да отпадне от изключенията, предаде БНР.

Продължава делото срещу Веселин Пенгезов

Днес, 11 януари, Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия председател на Апелативния съд (САС) Веселин Пенгезов и ...

"Тази практика за плащане под масата, с обществени средства, на медийния комфорт на т.нар. "възложители", съществува в България от доста време. Ние сме твърди противници на това и ги искам отгоре на масата. В сегашния текст това наистина е раздаване на пари гьотере", каза Караджов.

Филип Попов от БСП каза, че от групата ще подкрепят предложението, а Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт категорично заяви, че зад този текст с големи букви изниква думата "лобизъм".

В крайна сметка, предложението за отпадане на изключението не получи необходимата подкрепа.

Като цяло парламентът одобри 13 вида процедури по Закона за обществени поръчки с приетите текстове. Сред приетите процедури е и ограничената процедура, чрез която оферти могат да подадат само кандидати, които са получили покана от възложителя след проведен подбор. Депутатите приеха и състезателна процедура, предаде "Фокус".

Търсачка показва кои фирми имат "най-голям късмет" при обществените поръчки

Разследващият сайт "Биволъ" е създал търсачка, чрез която може да се проследят парите от обществени поръчки, които според медията показ...

Депутатите одобриха договарянето с предварителна покана за участие, договарянето с публикуване на обявление за поръчка, състезателен диалог, партньорство за иновации, договаряне без предварително обявление, договаряне без предварителна покана за участие, както и без публикуване на обявление за поръчка. Сред процедурите по този закон са конкурс за проект, публично състезание и пряко договаряне.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com