Между 500 и 600 служители са напуснали МВР от началото на протестите

3576
Между 500 и 600 служители са напуснали МВР от началото на протестите
Снимка: БГНЕС

От началото на протестите са напуснали около 500-600 служители на МВР, но имам уверение, че този отлив не създава проблем в работата, обяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщава Topnovini.bg.

През последните четири месеца напусналите са около 1000 човека. „Ако трябва да сравним периода от миналата и по-миналата година, тогава броя на напусналите полицаи е по-голям, така че проблем няма“, посочи тя. Тогава по думите й са напускали по 4500 души.

Бъчварова задочно към Цветанов: Не случайно аз съм вътрешен министър

Сам по себе си полицейският протест е доста драстично събитие, още повече, че през първите дни беше спонтанен – не беше ясно кой ...

В момента текат около 500 нови конкурса за полицаи. Има предвиждане тези, които в момента работят в системата да имат възможност за изкачване в кариерата. Борим се с корупцията, смятам много успешно, но това е процес, който е дълъг и отнема време”, заяви Бъчварова.

Ден по-рано тя е провела специално заседание с ръководството на министерството и главните директори, з ада търсят начин да търсят как да компенсират случващото се. „По тяхна преценка този отлив не създава проблем в работата, увери още Бъчварова.

След масовите протести заради планираното орязване на социалните придобивки на служителите в МВР, в момента текат преговори за промените между първо и второ четене на бюджетна за догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com