Меркел и Саркози приспивали Станишев

8018
Меркел и Саркози приспивали Станишев
Лидерът на ПЕС критикува предложенията на европейските лидери

Европа трябва да инвестира необходимите средства, така че до края на 2014г. да изведе поне 2 милиона млади европейци извън безработицата. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ден преди да отпътува за Брюксел, съобщиха от БСП.

В Брюксел Станишев ще ръководи среща на министър-председателите на партиите - членки на ПЕС. Европейските социалисти настояват мерките срещу кризата с младежката безработица да бъдат един от основните акценти на предстоящия Европейски съвет.

Демокрацията – менопаузата на обществото

Вече не ми е достатъчно да умре кравата на комшията. Искам да умре и моята. Да я видя госпожа Иванка откъде ще си купи мляко… А...

"Младежката безработица струва на Европейския съюз 2 милиарда евро на седмица", отбеляза Станишев. Според него, са необходими гаранции за това, че на всеки млад човек в Европа ще му бъде предложена работа или допълнителна квалификация за работа до четири месеца след като младежът завърши образованието си или стане безработен.

Станишев подчерта, че след едногодишни разговори на най- високо политическо ниво, ПЕС разполага с подробен план за справяне с младежката безработица. Той заяви, че през последните години социалдемократическите партии в Австрия и Финландия прилагат успешно подобни мерки, а премиерът на Австрия Вернер Файнман и вицепремиерът на Финландия Юта Урпилайнен защитават идеята на европейско ниво. Файнман призова Европейският съвет и ЕК да инвестират 10 милиарда евро от неизползвани европейски фондове, за да се създадат 2 милиона нови работни места за младите хора в Европа.

Европейските социалисти остро критикуват мъглявите предложения на Меркел и Саркози срещу младежката безработица. Според президента на ПЕС, те по-скоро приличат на "приспивна песен", целяща да отклони хората от важните проблеми, от продължаващите сурови икономии, дерегулация и либерализация. "Никой не може да бъде заблуден от този набързо написан "Меркози" документ, който нито предвижда инвестиции, нито конкретни законодателни мерки", коментира Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com