Месец до края на света: Празнуваме и се обичаме за последно

27098
Месец до края на света: Празнуваме и се обичаме за последно

Точно след един месец - на 21 декември, светът трябва да свърши. И макар календарът на маите да не е категоричен в тази прогноза, милиони хора по света и у нас си имат едно на ум.

В България истерия не се усеща, но мнозина се поддадоха на планове какво трябва да направят преди да настъпи Апокалипсиса.

Месец преди Апокалипсиса забраниха достъпа до митичния Бугараш

Френските власти попариха надеждите на тези, които се надяваха да посрещнат Края на света на едно от малкото места на Земята, за което ...

В Кюстендил например масово се женят. 11 заявления за сватби са подадени в града до края на годината, като всички те са преди датата 21 декември.

Последната венчавка е насрочена за 20 декември, а за след това желаещи няма.

В социалните мрежи пък се организират разнообразни мероприятия "като за последно" - предапокалиптично напиване, предапокалиптично празнуване и предапокалиптично правене на секс.

Мнозина се заричат да излязат по улиците, за да посрещнат заедно края на света. Очаква се на открито да има толкова хора, колкото обикновено се събират, за да посрещнат Новата година.

Светът няма да свърши на 21.12.2012

Светът няма да свърши на 21.12.2012, а ще настъпи... нов цикъл от календара на маите. Огромна каменна плоча с надпис на маите, датиращ...

Прощални купони ще се организират по паркове и градинки, като поне 4000 българи се заричат да прекарат нощта на 21 декември в Борисовата градина.

Българският бизнес ум пък успя да превърне дори страха от Апокалипсиса в доходоносно начинание. В интернет могат да се намерят обяви за бункери в Сакар планина, които ще бъдат оборудвани с храна и ще могат да приютят силно желаещите да оцелеят българи.

Тематичните застраховки "Живот" също са популярни месец преди края на света. Някои пък решават да изкарат някой лев от бележитото събитие и залагат какъв точно ще бъде краят на Земята.

Като цяло обаче, макар да не вярват, че им остава само месец живот, къде на шега, къде полу-сериозно, много българи са категорични в плановете си да се съберат със своите близки преди съдбовната дата, за да са заедно за последно. Ако пък светът вземе да не свърши, ще имат просто още една весела история, която да разказват един ден на внуците.

При апокалипсиса ще изчезнем първи, но ще бягаме на Марс

Живите видове на Земята ще изчезнат след 2,8 милиарда години в резултат от непоносима жега от застаряващото Слънце, което ще започне да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com