Металурзите блокират най-голямото кръстовище в Кърджали в час-пик

4333
Металурзите блокират най-голямото кръстовище в Кърджали в час-пик
Към тях ще се присъединят работници и служители от всички браншове

В 16,30 ч. най-голямото кръстовище в Кърджали ще бъде блокирано за половин час от протестиращите вече втори месец металурзи, предаде БГНЕС.

Към тях ще се присъединят работници и служители от всички браншове – образование, здравеопазване, промишленост, услуги и т. н. Десетки писма от синдикалните структури и гражданските организации в града са получени в офисите на КНСБ и КТ "Подкрепа" със заявка за участие в масовия протест. Той ще започне от "Колелото" в района на автогарата, което е и най-натовареното кръстовище в областта. То е част от пътя за Гърция през прохода Маказа и връзка на общините в Кърджалийско с вътрешността на страната. От това място протестиращите ще потеглят в шествие до паметника на Васил Левски в центъра на града, където е предвиден митинг.

Металурзите от ОЦК окончателно изгубиха надежда, че собственикът на завода Валентин Захариев ще им плати заплатите и вече очакват той или банките - кредитори да започнат процедура за несъстоятелност. Преди седмица Окръжната прокуратура и икономическата полиция започнаха разследване срещу Захариев. По непотвърдена информация снощи той и изпълнителният директор на ОЦК Славея Стоянова са пристигнали в Кърджали, за да дадат показания.

В края на март работниците и служителите внесоха искове в Районния съд, след като се убедиха, че това е единственият начин да получат заплатите си, неплащани вече половин година. Всички 349 иска, внесени до момента, са решени и заповедите за изпълнение та паричните задължения за тях са издадени, заяви председателят на съда Валентин Спасов. Днес са постъпили още 7 иска. В 14-дневен срок юристите на ОЦК имат шанса да внесат възражения, но такива нямаше и днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com