Металурзите отблокираха Кърджали, решени за нови протести

3458
Металурзите отблокираха Кърджали, решени за нови протести
Днес на среща на собственика на ОЦК Валентин Захариев с банките-кредитори се очаква да има някакво решение за изхода от кризата в предприятието

Близо 15 минути по-рано от обявения финал на блокадата на централното кръстовище в Кърджали металурзите се оттеглиха от пътя, предаде БГНЕС.

Синдикалните лидери призоваха работниците сами да решат какво ще се прави от утре. "Няма да се отказваме, ще блокираме това кръстовище всеки ден, докато се получат новините от София. Ако ни информират за добър изход от кризата, веднага спираме блокадите", надвикваха се мъжете.

Имаше предложения за живи вериги на главния път при входа на града. Надделя мнението за блокиране на най-натовареното кръстовище в центъра на Кърджали до края на седмицата. Писмо с това искане беше внесено в общината. Ако кметът разреши, утре до петък включително хаосът в движението на автомобилите ще бъде гарантиран, а малките улици ще са още по-натоварени от трафика.

"Повече не може да се търпи. Както депутатите стояха по нощите в парламента, докато приемат закона за конфискацията, нека така да седнат и да решат нашия проблем. 50% от работещите пътуват до града от близките села, това са разходи, а пари не сме виждали отдавна", негодуваха металурзи. Работничка разкри, че икономическият директор Валентин Манев й вдигнал скандал в столовата, защото правела разходи на завода, като се храни там. Той притискал хората да излизат в отпуски, вместо да протестират.

Днес на среща на собственика на ОЦК Валентин Захариев с банките-кредитори се очаква да има някакво решение за изхода от кризата в предприятието. Утре с банкерите ще преговарят министрите Делян Добрев и Симеон Дянков.

 

Металурзите в Кърджали отново на протест

Металурзите от Кърджали пак излизат на улицата и подновяват протестите. Причината е неясното бъдеще на Оловно-цинковия комбинат, преда...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com